INA generalni sponzor dječje rock opere Hocus-Pocus

Varaždin, 28. studenog- u HNK Varaždin održana je konferencija za medije povodom najave praizvedbe dječje rock opere Hocus-PocusPriča iz Freakwoodske šume, koja se održava pod generalnim sponzorstvom Ine.

INA, kao jedna od vodećih kompanija u Hrvatskoj, kontinuirano je predana pružanju podrške brojnim društvenim projektima a u području kulture već desetljećima pomaže kulturne ustanove, institucije, udruge i kulturna događanja. Kao rezultat takvih napora INA se danas može pohvaliti uspješnim partnerstvom s nacionalnim kazališnim kućama, među kojima je sada i HNK Varaždin.

Praizvedba predstave održati će se 30. studenog 2011. na Velikoj sceni HNK Varaždin. U četvrtak, 1. prosinca na rasporedu je prva premijera, a u petak 2. prosinca druga premijera predstave, također na Velikoj sceni HNK-a u Varaždinu.  Libreto za ovu modernu operu s elementima bajke napisao je Ivan Ivica Krajač, a ideju, glazbu, pjesme i orkestraciju potpisuje Igor Tatarević. Tematika Hocus-Pocusa je svevremenska stoga će u njoj zasigurno uživati i odrasli, a posebno je važno istaknuti kako je ova rock opera originalan hrvatski proizvod. U njoj su spojeni tradicionalni elementi opere i bajke s novim tehnologijama, a mladi renomirani izvođači poput Žanamari Lalić, Emine Arapović, Taher Sanurija i Dine Jelušića oduševiti će publiku.
Obraćajući se prisutnima na konferenciji, g. Vjekoslav Ivandija, Inin direktor Regije Zagreb izrazio je zadovoljstvo činjenicom kako je uspješna suradnja između Ine i HNK Varaždin rezultirala praizvedbom prve hrvatske rock opere za djecu koja će zasigurno privući brojnu publiku, te izjavio „Praizvedba Hocus-Pocus rock opere uz sponzorstvo Ine rezultat je opredijeljenosti naše kompanije za pružanje podrške kulturnim projektima koji utječu na poboljšanje zajednice i društva. Posebno nas veseli što je ovo djelo namijenjeno prvenstveno djeci koja će kroz ovu zanimljivu pop-rock operu upoznati čari kazališta.“

Ovom prigodom, gđa. Jasna Jakovljević, ravnateljica HNK Varaždin, naglasila je koliko je podrška Ine bitna za HNK Varaždin, pogotovo u projektima koji su namijenjeni mlađoj populaciji. Također je zahvalila Ini na suradnji i sponzorstvu predstave Hocus-Pocus.Priloženi dokument