INA generalni sponzor izložbe „Vlaho Bukovac i Alexandre Cabanel – povijesni susret učenika i učitelja“

  • Izložba obuhvaća više od 140 djela od kojih neka nisu još bila izlagana u Hrvatskoj
  • Izložba će biti otvorena od 3. listopada 2018. do 6. siječnja 2019.

Zagreb, 3. listopada 2018. – U zagrebačkom Umjetničkom paviljonu otvorena je izložba „Vlaho Bukovac i Alexandre Cabanel – povijesni susret učenika i učitelja“ čiji je INA generalni sponzor.

Umjetnički paviljon u Zagrebu ove godine slavi svojih 120 godina postojanja i djelovanja. Inicijator osnutka Umjetničkog paviljona bio je upravo slavni hrvatski slikar Vlaho Bukovac. Zbog toga Umjetnički paviljon ovu obljetnicu proslavlja velikom izložbom, posvećenom Vlahi Bukovcu i Alexanderu Cabanelu, važnome francuskom slikaru kod kojega je Bukovac u Parizu, na École des Beaux-Arts, studirao slikarstvo.
Izložba će objediniti više od 140 slika kroz koje će biti obuhvaćene sve faze Bukovčevog stvaralaštva – od pariške preko zagrebačke do praške faze. Uz Bukovčeva djela bit će izložena i djela njegova pariškog profesora Alexandera Cabanela, koja do sada nisu bila izlagana u Hrvatskoj.

Izložba će u Umjetničkom paviljonu biti postavljena tri mjeseca, do 6. siječnja 2019., a više informacija dostupno je na: http://www.umjetnicki-paviljon.hr/.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 496 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument