INA – generalni sponzor opere Aida

U HNK Ivana pl. Zajca održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljena premijerna izvedba opere „Aida“ skladatelja Giuseppea Verdija.
Konferenciji su nazočili Nada Matošević Orešković, intendantica HNK Ivana pl. Zajca, Rijeka, Marina Burazer, direktorica Sektora korporativnih komunikacija Ine, Ozren Prohić, ravnatelj Opere HNK Ivana pl. Zajca, Rijeka, Branko Mihanović, ravnatelj Opere HNK u Zagrebu, Antonello Allemandi, dirigent predstave, Balázs Kovalik, redatelj predstave i Kristina Kolar, prvakinja riječke Opere, u ulozi Aide. „Iznimno mi je drago što INA nastavlja dugogodišnju suradnju s Hrvatskim narodnim kazalištem Ivana pl. Zajca u Rijeci kao generalni sponzor opere te kao sponzor programa kazališta tijekom 2013. godine. INA je za Grad Rijeku posebno vezana i iz tog razloga nastojimo biti  nositelj razvoja i prosperiteta zajednice u kojoj djelujemo pa i kulturnih vrijednosti grada. Jedna od tih kulturnih vrijednosti je svakako i opera Aida, jedna od najpoznatijih opera uopće, stoga nije bilo niti sekunde dvojbe da damo podršku njezinoj izvedbi“, istaknula je Marina Burazer.
Predstavnici HNK-a zahvalili su Ini na podršci koju je pružila kazalištu tijekom dugogodišnjeg partnerskog odnosa koji je polučio pozitivan sinergijski efekt i prepoznatljivost u lokalnoj zajednici, ali i na nacionalnom nivou.
INA je kroz svoje djelovanje integrirana u lokalnu zajednicu posebice kroz svoju rafineriju koja se ovdje nalazi od 1883.  te je posebno ponosna na činjenicu da je upravo Rafinerija nafte Rijeka bila među prvih deset gradskih poduzeća koja su se uključila u Kazališnu zajednicu i prvo poduzeće koje je financijski pomoglo obnovu kazališne zgrade.
Premijera opere„ Aida“  održat će se u petak 22. veljače.Priloženi dokument