INA generalni sponzor Svjetskog prvenstva u Motocrossu

INA – Industrija nafte, d.d. generalni je sponzor ovogodišnjeg 27-og po redu Svjetskog prvenstva u motocrossu koji se 2. i 3. lipnja. održao u Jastrebarskom pod pokroviteljstvom Predsjednika Sabora Republike Hrvatske, g. Borisa Šprema, Zagrebačke županije i Grada Jastrebarsko, a u organizaciji Motocross kluba „Jaska“. Na svečanom otvorenju, između ostalih, prisutnima su se obratili Nikolina Bradić Belobrajdić, Direktorica Službe marketinških komunikacija, mr. Ivan Penić, predsjednik Organizacijskog odbora te g. Mihael Zmajlović, gradonačelnik Grada Jastrebarsko i ujedno izaslanik Predsjednika Hrvatskog Sabora g. Borisa Šprema.

„Motocross i INA imaju mnogo poveznica, prije svega kroz naše proizvode bez kojih je ovaj dinamičan i uzbudljiv sport nezamisliv. Drago nam je sudjelovati u sportskom događanju kojeg promovira Grad Jastrebarsko, a koji prelazi lokalne i nacionalne okvire te okuplja sudionike iz cijelog svijeta“, izjavila je gđa. Nikolina Bradić Belobrajdić, Direktorica Službe marketinških komunikacija.

Nakon tiskovne konferencije, uslijedilo je svečano otvorenje I. MX3 utrke na stazi Mladina u kojem su sudjelovali natjecatelji iz 30-tak zemalja, a pobjedu je u muškoj kategoriji odnio austrijanac Matthias Walkner, dok je u ženskoj kategoriji najbolja bila talijanka Chiara Fontanesi. Tradicija utrka za svjetsko prvenstvo Motocross kluba „Jaska“ na Mladini započela je 1985. godine, a s početkom novog milenija Mladina je ušla i u ciklus utrka Prvenstva Europe klase Open.Priloženi dokument