INA glavni sponzor đurđevačke Picokijade

INA-Industrija nafte, d.d. glavni je sponzor 44. Picokijade, najstarije turističke manifestacije u kontinentalnoj Hrvatskoj, koja će se od 24. do 26. lipnja održati u Đurđevcu, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike prof. dr. sc. Ive Josipovića. Najavljeno je to, među ostalim, na jučer održanoj konferenciji za medije, na kojoj je predstavljen program ovogodišnje Picokijade te glavni pokrovitelji i sponzori. Konferenciji su nazočili Slavko Gračan, gradonačelnik Đurđevca i predsjednik Organizacijskog odbora Picokijade; Marijan Matočec, voditelj OPG Matočec; Josip Pleadin, predstavnik Hrvatskog saveza za esperanto; Jadranka Lakuš, predstavnica Podravke; Željko Zadravec, direktor marketinga i prodaje hotela „Picok“ Đurđevac te, kao Inin predstavnik, Mirko Lukić, direktor Okruga Podravina.

Obraćajući se okupljenima, Mirko Lukić je podsjetio kako Inu uz Podravinu vežu brojne, dugogodišnje i sad već neraskidive veze. Dodao je kako INA Picokijadu već odavno prepoznala kao projekt od važnosti ne samo za lokalnu, već i širu zajednicu te je već duži niz godina njezin partner. „Vjerujem da to nikoga ovdje ne čudi, kad se zna da je INA uz ovaj kraj vezana desetljećima. Kroz to razdoblje izgradila je iskreni partnerski odnos i neraskidive veze s lokalnom zajednicom, u potpunosti se integriravši u nju. Dolazak naftaša značio je pozitivan doprinos razvoju ovog kraja, dok je za Inu otkriće plinskih polja Duboke Podravine predstavljalo jednu od prekretnica u istraživanju i proizvodnji. I danas, više od trideset godina od svog puštanja u proizvodnju, ona su dragulj u Ininu proizvodnom lancu, baš kao što je Picokijada dragulj u turističkoj ponudi Podravine i simbol grada Đurđevca“, dodao je Lukić.

Picokijada je najznačajnija, najstarija i najposjećenija turistička manifestacija u kontinentalnoj Hrvatskoj i istinski čuvar nematerijalne kulturne baštine, čiji središnji dio čini scensko uprizorenje Legende o Picokima, spomena na obranu Đurđevčana od napada Turaka. Pored toga, u sklopu manifestacije bit će organiziran čitav niz kulturnih, sportskih, gastronomskih i drugih događanja, među kojima se posebice izdvaja povorka aranžiranih kola „Podravina od leta do leta“, koja na najbolji način predstavlja stare obrte i nekadašnji način života toga kraja.Priloženi dokument