INA Glavni sponzor ovogodišnje Fiumanke

Zagreb, 7. lipnja–  U Rijeci je danas održana konferencija za medije na kojoj je svečano najavljeno održavanje ovogodišnje, 14. po redu, Fiumanke u periodu od 13. do 16. lipnja. Pored najave regate, na konferenciji su predstavljeni pokrovitelji i sponzori, koji su potpisali simbolično jedro podrške regati, a kao dugogodišnji partner ovog događanja INA – Industrija nafte, d.d. preuzela je ulogu Glavnog sponzora ovogodišnje Fiumanke.

Konferenciji su, među ostalima,  nazočili Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, Zlatko Komadina, župan  Primorsko-goranske županije i Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice Grada Rijeke, kao i predstavnici ostalih sponzora,  te kao Inin predstavnik Ivan Krešić, član Uprave Ine.

Obraćajući se okupljenima, Krešić je podsjetio na dugogodišnju podršku Ine Fiumanci, za koju je istaknuo da se potvrdila kao jedno od najvažnijih i najkvalitetnijih natjecanja u nautičkom sportu i to ne samo u granicama Hrvatske nego i u međunarodnim okvirima. „Imajući na umu činjenicu da je INA u riječkoj lokalnoj zajednici prisutna već gotovo 130 godina, odnosno od osnutka naše rafinerije, jasno je kako smo oduvijek bili orijentirani na podržavanje onih projekata i manifestacija koji dodatno obogaćuju ovaj kraj. Siguran sam da se svi slažemo kako je Fiumanka upravo jedan od takvih projekata i iz tog razloga zaslužuje podršku vodećih gospodarskih subjekata u zemlji“, dodao je.Priloženi dokument