INA i ALU pokreću projekt Energija 2012.

INA-Industrija nafte, d.d. i Akademija likovnih umjetnosti (ALU) Sveučilišta u Zagrebu pokrenuli su natječaj Energija 2012. u sklopu kojeg će studenti ALU imati priliku osvojiti jednogodišnju stipendiju, novčane nagrade za svoje umjetničke radove te mogućnost izlaganja svojih radova na izložbi. Stipendija u vrijednosti od 10.000 kuna netto dodjeljuje se jednom studentu, odnosno doktorandu ALU, a pozvani da se prijave na natječaj su studenti zadnje godine preddiplomskog studija te studenti diplomskog i doktorskog studija. Stipendista bira komisija sastavljena od tri profesora ALU i dva predstavnika Ine, a kriteriji odabira su izvrsnost u likovnom radu i ocjenama, motivacija na studiju i socijalni status.

U sklopu kreativnog natječaja odabrat će se najbolji radovi studenata diplomskih i postdiplomskih, doktorskih i specijalističkih studija svih odsjeka ALU na temu energije u kategorijama slikarstvo, grafika, kiparstvo i novi mediji. Svaki student obavezan je prijaviti tri rada iz istog ciklusa, a pobjednički radovi osvojit će novčane nagrade; prvo mjesto 7.000 kuna, drugo mjesto 5.000 kuna te treće mjesto 3.000 kuna. Također, dodatnih 15 radova bit će nagrađeno iznosom od 2.000 kuna. Pobjednicima će se nagrade uručiti na svečanom otvorenju izložbe Energija 2012. koja će se održati 8. lipnja, kada se ujedno obilježava Dan Akademije. Izložba će biti otvorena za javnost do 21. lipnja 2012.

Kroz svoje društveno odgovorno poslovanje, INA već dugi niz godina pruža podršku projektima koji uključuju mlade talente, kao što je trenutno otvoreni natječaj za zapošljavanje mladih stručnjaka Growww i on-line međunarodno natjecanje za studente Freshhh te natječaj NajMentor/ica, a Energija 2012. ujedno predstavlja i nastavak predanosti kompanije projektima vezanima za kulturu i umjetnost.

Natječaj za prijavu radova u sklopu projekta Energija 2012. otvoren je od 15. ožujka do 20. travnja 2012. Prijave se podnose putem e- mail adrese kkolaric@alu.hr, na koju je moguće uputiti i sva dodatna pitanja vezana za natječaj te saznati više informacija o tehničkim podacima koje prijava mora sadržavati.Priloženi dokument