INA i Doğuş Grupa uručili donaciju Općoj bolnici Šibensko-kninske županije

Zagreb, 22. svibnja 2018. – INA i Doğuş Grupa danas su donirali 200.000 kuna, po 100.000 kuna svaka tvrtka, koje su ravnateljici Opće bolnice Šibensko-kninske županije Sanji Jakelić, dr. med. spec. dermatovenerologinji, uručili g. Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine i Burak Baykan, CEO D-Marin Grupe. Donacija će omogućiti nabavu gastroskopa za potrebe Odjela za pedijatriju Opće bolnice Šibensko-kninske županije. INA svake godine priprema donacije za bolnice diljem Hrvatske, dok je ovo prvi put da pomaže šibenskoj bolnici. Svečano uručenje donacije svojim je prisustvom uveličao i Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije.

Gospodin Áldott tom je prilikom izjavio: „Drago mi je što smo danas ovdje, ovakvim lijepim povodom. Svi znamo da je zdravlje najvažnije i zato smo ponosni što možemo pomoći Općoj bolnici Šibensko-kninske županije pri nabavi gastroskopa za potrebe Odjela pedijatrije. Izuzetno nam je drago što ćemo ovom donacijom barem malo pomoći najmanjim pacijentima, ali i vrijednom medicinskom osoblju koje ulaže mnogo truda i ljubavi u svakodnevni rad.“

„Zahvaljujući ovoj vrijednoj donaciji, naši mali pacijenti više neće morati odlaziti u kliničke bolničke ustanove radi uske dijagnostike i liječenja, a ujedno će se i otvoriti mogućnost pomaganja djeci iz drugih županija. Stoga u svoje ime i u ime djelatnika bolnice najsrdačnije zahvaljujemo Ini i Doğuş Grupi na donaciji  novčanih sredstava za kupnju ove vrijedne opreme“, izjavila je Sanja Jakelić, ravnateljica Opće bolnice Šibensko-kninske županije.

Doğuş Grupa od samog dolaska u Hrvatsku snažno ulaže u projekte važne za razvoj društva i zajednice. Podupiremo obrazovanje, školstvo, zdravstvo i sport pri čemu smo najveći sponzor upravo GKK Šibenik. Redovito provodimo i projekte namijenjene onima kojima je pomoć najpotrebnija te projekte u destinacijama, kao što je regata TP52 Super Series koja se upravo održava u Šibeniku. Raduje nas što ćemo svojim doprinosom pomoći šibenskoj bolnici te se nadamo da će kupnja gastroskopa olakšati rad osoblja bolnice i unaprijediti svakodnevni rad s malim pacijentima”, izjavio je Burak Baykan, CEO D-Marin Grupe.

Opća bolnica Šibensko-kninske županije na bolničko liječenje godišnje primi oko 15.000 pacijenata. Posljednjih godina napravljeni su veliki iskoraci u edukaciji osoblja, nabavi suvremene opreme i obnovi prostora, a današnja će donacija dodatno doprinijeti opremanju bolnice modernim uređajima. Bolnica u ovom trenutku predstavlja suvremenu opću županijsku bolnicu u kojoj se izvode dijagnostički i terapijski postupci kao i u mnogim većim ustanovama.

Foto: S.Surać/Doğuş Grupa

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 495 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR             
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument