INA i Doğuş Grupa uručili donaciju Općoj bolnici Zadar

Zagreb, 19. lipnja 2018. – INA i Doğuş Grupa danas su Općoj bolnici Zadar donirali svaki po 100.000 kuna, a ravnatelju Opće bolnice Zadar dr. med. Željku Čulini donaciju su uručili Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine, i Burak Baykan, CEO D-Marin Grupe. Svečanom uručenju prisustvovao je i Božidar Longin, župan Zadarske županije, a donirana sredstva će omogućiti nabavu dva porođajna kreveta za potrebe Odjela za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Zadar. INA svake godine priprema donacije za bolnice diljem Hrvatske, a događanjem u bolnici u Zadru nastavljena je suradnja s Doğuş Grupom koja je započela donacijom Općoj bolnici Šibensko-kninske županije prošli mjesec.

G. Áldott tom je prilikom izjavio: „Ponosan sam što danas možemo pomoći Općoj bolnici Zadar pri nabavi porođajnih kreveta. Prvi put dajemo sredstva bolnici u Zadru te nam je izuzetno drago što ćemo na ovaj način budućim majkama barem malo olakšati porođaj i omogućiti im što sigurniju i ugodniju okolinu. Vjerujem da će nova oprema biti od pomoći i vrijednom medicinskom osoblju u njihovom svakodnevnom radu. INA je od svog osnutka aktivni član zajednice i podržava važne projekte kad god se za to ukaže prilika. Iz godine u godinu podržavamo rad i razvitak bolnica diljem Hrvatske, a ove godine donirat ćemo sredstva za ukupno osam bolnica.“

„Novi kreveti sigurno će doprinijeti ugodnijem i suvremenijem porođaju rodilja koje će roditi u našoj bolnici. Rađaonica, rodilište i neonatologija Opće bolnice Zadar nastoje zadržati i unaprijediti kvalitetnu skrb za majku i dijete što potvrđuje i važno Unicefovo priznanje „Rodilište – prijatelj djece“, koje smo stekli još 1998. godine i zadržali ga do danas. Zahvaljujemo Ini i Doğuş Grupi na ovako vrijednoj donaciji“, izjavio je ravnatelj bolnice g. Čulina.

Nakon donacije šibenskoj bolnici, nastavljamo dobru praksu i u Zadru. Iznimno smo ponosni i sretni što možemo pomoći Općoj bolnici u nabavci porođajnih kreveta što smatramo zaista nužnim za sve buduće majke, ali i osoblje bolnice kojima će rad biti olakšan. Od samog dolaska u Hrvatsku, Doğuş Grupa snažno ulaže u projekte važne za razvoj društva i zajednice. Podupiremo obrazovanje, školstvo, zdravstvo i sport, a redovito provodimo i projekte namijenjene onima kojima je pomoć najpotrebnija. S time ćemo svakako nastaviti i dalje“, izjavio je g. Baykan, CEO D-Marin Grupe.

Opća bolnica Zadar značajna je regionalna ustanova koja je sastavljena od 20 medicinskih odjela i osam službi. Na bolničkom liječenju može biti primljeno do 500 pacijenata, a u rađaonici Opće bolnice Zadar kroz godinu svijet ugleda oko 1.600 djece.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 495 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument