INA i Gradska knjižnica Rijeka „(p)Okrenule čitanje“

  • Gradska knjižnica Rijeka predstavila drugu fazu projekta „(p)Okrenimo čitanje“
  • Zahvaljujući Ininoj podršci, u redovitu uslugu Knjižnice uvedeno korištenje tablet računala i e-čitača  

Rijeka, 16. rujna 2013. – Danas je u Gradskoj knjižnici Rijeka održana konferencija za medije na kojoj je predstavljena druga faza projekta „(p)Okrenimo čitanje“. Riječ je o projektu kojim je riječka Gradska knjižnica, među prvima u Hrvatskoj, omogućila svojim članovima čitanje pomoću tableta i e-čitačaU sklopu projekta provode se i kontinuirane edukacije i predavanja o digitalnim medijima i e-knjigama.

INA je ovaj projekt podržala od samog početka, osiguravši financijska sredstva za kupnju iPad tableta četvrte generacije i Kindle e-čitača, koje od siječnja ove godine mogu koristiti svi članovi Gradske knjižnice Rijeka, u prostoru Narodne čitaonice.

Na konferenciji na kojoj je predstavljen nastavak projekta „(p)Okrenimo čitanje“, sudjelovao je direktor Rafinerije nafte Rijeka, Igor Šepić, koji je tom prigodom istaknuo: „INA je tijekom godina podupirala različite edukativne programe i inicijative vezane za odgoj, obrazovanje i profesionalno usavršavanje. Projekt „(p)Okrenimo čitanje“ pripada među one inovativne projekte koji će s lakoćom privući građane i ponuditi im sadržaj od kojeg će imati značajnu korist: upoznat će nove tehnologije i povećati svoju informacijsku pismenost“.

INA je već desetljećima prisutna u Rijeci zbog čega smatra svojom obvezom ulagati i podržavati projekte od lokalnog značaja. Podržavamo brojne riječke udruge, institucije i projekte vezane za obrazovanje, sport i kulturu. Ove je godine, primjerice, INA bila glavni sponzor 14. jedriličarska regata Fiumanka, generalni sponzor 12. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Primorsko-goranske županije, bili smo generalni sponzor opere “Aida”, sponzor programa HNK Ivana pl. Zajc u sezoni 2013.  te smo, kroz podršku baletnom programu Riječkih ljetnih noći, pomogli i u realizaciji ove vrijedne manifestacije.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10
10020 Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument