INA i Jadrolinija potpisali ugovor vrijedan gotovo 350 milijuna kuna

INA i Jadrolinija potpisali ugovor vrijedan gotovo 350 milijuna kuna

  • INA nastavlja opskrbljivati Jadroliniju gorivom i u nadolazećoj godini
  • INA će isporučiti gotovo 55 milijuna litara goriva Jadroliniji u 2014.

Zagreb, 3. prosinca 2013. ­– U Rijeci je danas održano svečano potpisivanje ugovora između Ine i Jadrolinije o nabavci goriva za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2014. godine. Ugovor su, od strane Ine, potpisali Zoltán Áldott, predsjednik Uprave i Ivan Krešić, član Uprave, a prisutni su također bili Artur Thernesz, izvršni direktor SD Rafinerije i marketing i György Patkó, direktor Sektora komercijalnih poslova. Od strane Jadrolinije potpisnici ugovora bili su Alan Klanac, predsjednik Uprave Društva, Miljenko Antić, zamjenik predsjednika Uprave i Marko Čičin-Šain, član Uprave.  Vrijednost ugovora iznosi 350 milijuna kuna, a Jadroliniji će osigurati gotovo 55 milijuna litara goriva.

Obraćajući se prisutnima, g. Zoltán Áldott ovom prilikom izjavio je: „U Ini smo iznimno zadovoljni nastavkom suradnje s Jadrolinijom, koja je baš kao i INA, jedna od perjanica hrvatskog gospodarstva s desetljećima dugom tradicijom. Današnjim ugovorom za Jadroliniju je osigurano kvalitetno gorivo i sigurnost koju INA, kao provjereni i dokazani dobavljač, nudi, dok je za Inu, s druge strane, osiguran pouzdan i stabilan kupac i partner. INA će, baš kao i svih godina dosad, dati svoj maksimum u osiguranju uspješne suradnje u nadolazećoj godini, s posebnim naglaskom na osjetljivo razdoblje turističke sezone, kada se ne smiju dopustiti ni najmanji propusti u logistici i opskrbi“.

Predsjednik Uprave Jadrolinije Alan Klanac rekao je: „INA je kroz postupak javne nabave i ove godine zaslužila dodjelu Ugovora za nabavu goriva za Jadroliniju. Izuzetno nam je drago da su pritom osigurane dovoljne količine goriva koje iznosom odgovaraju onima iz prethodne godine te što nastavljamo suradnju s provjerenim partnerom kao što je INA.“.

Ugovor o opskrbi potpisan je temeljem provedenog postupka javne nabave, a ugovorene količine gotovo premašuju količine isporučene protekle godine, čime se nastavlja uspješna suradnja između ove dvije kompanije koja traje od 1964. godine.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10
10020 Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument