INA i ove godine nagradila NajMentore/ice

  • Više od 220 prijava pristiglo na natječaj NajMentor/ica 2014.
  • Najboljim mentoricama iz područja matematike, kemije i fizike uručene nagrade
  • Najinspirativnija nominacija osvojila posebnu nagradu

Zagreb, 12. prosinca 2014. – Danas je u prostorijama Inine Upravne zgrade održana svečana dodjela nagrada profesorima matematike, kemije i fizike u sklopu projekta NajMentor/ica 2014. koji se u organizaciji Ine održava već četvrtu godinu zaredom. NajMentoricom za područje matematike proglašena je profesorica Vjera Antolaš, iz Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva, Đurđevac, a za područje fizike priznanje NajMentor dobila je profesorica Jadranka Sabolek, iz III. gimnazije, Zagreb, dok je NajMentoricom za područje kemije proglašena profesorica Ivka Nevistić, iz VII. gimnazije, Zagreb.

„U Ini smo vrlo zadovoljni što je i ovogodišnji projekt zabilježio značajan odaziv među studentima što je i rezultiralo velikim brojem nominacija. Projekt NajMentor/ica pokrenuli smo s ciljem promicanja prirodnih znanosti, mentorstva te jačanja suradnje i odnosa sa studentima i akademskom zajednicom, koja je zahvaljujući brojnim projektima i inicijativama pokrenutima tijekom posljednjih nekoliko godina zaista na visokoj razini,“ izjavila je ovom prilikom Vladimira Senčar Perkov, direktorica Ininog Sektora upravljanja ljudskim resursima.

Profesore su za priznanje nominirali njihovi bivši učenici te su se njihove nominacije zbrajale u svakom od tri navedena područja. Titulu NajMentorice osvojili su profesorice s najviše nominacija. Najboljoj profesorici u pojedinoj kategoriji dodijeljena je plaketa i novčana nagrada u iznosu od 5 tisuća kuna. Također, za najinspirativniju nominaciju tabletom je nagrađen student Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Valentino Kudeljan za nominaciju profesora matematike Božidara Pecaka, profesora Srednje škole Dragutina Stražimira, Sveti Ivan Zelina. Prisutne su svojim nastupom zabavili djeca glumci iz „Malog kazališta bajki“ koje djeluje u SOS Dječjem selu Lekenik sa svojom novom predstavom „Cvrčak i mrav“ temeljenoj na motivima Ezopove basne. Jednako kao i u basni, predstava govori o vrijednostima koje želimo prenijeti našoj djeci od najranije dobi – radu, trudu, zalaganju, ali i međusobnom pomaganju i potpori.

Natječaj NajMentor/ica omogućuje studentima da nominiraju profesora ili profesoricu iz srednje škole koji su u njima potaknuli želju za učenjem i napredovanje, usadili ljubav prema prirodnim znanostima te utjecali na njihov daljnji odabir profesionalnog usmjerenja. Mentore je moguće nominirati u prirodoslovnim područjima matematike, fizike i kemije, a pozvani da se uključe u natječaj putem nominacija svojih profesora bili su studenti tehničkih i tehnoloških fakulteta, prirodoslovnih fakulteta i fakulteta geo znanosti. Na ovogodišnji natječaj pristiglo je više od 220 nominacija s čak 15 fakulteta, a nominirano je više od 170 profesora i profesorica.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 442 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument