INA i ove godine zlatni sponzor jedriličarske regate Fiumanka

INA – Industrija nafte, d.d. i ove je godine zlatni sponzor međunarodne jedriličarske regate Fiumanka. Predstavljeno je to na konferenciji za medije održanoj danas u Rijeci na kojoj je svečano najavljeno održavanje ovogodišnje Fiumanke u periodu od 9. do 12. lipnja. Konferenciji su, među ostalima,  nazočili gradonačelnik Grada Rijeke g. Vojko Obersnel, direktor TZ Rijeka g. Petar Škarpa, predstojnik Ureda župana Primorsko – goranske županije g. Branko Škrobonja te član uprave INA – Industrije nafte, d.d g. Ivan Krešić. Pored najave regate, na konferenciji su predstavljeni pokrovitelji i sponzori, koji su potpisali simbolično jedro podrške regati.

Pozdravljajući okupljene, član Inine Uprave Ivan Krešić istaknuo je kako Inu mnogo toga povezuje ne samo s Fiumankom kao prepoznatljivim riječkim sportskim događajem, već s čitavom lokalnom sredinom. „INA je tu prisutna dugi niz godina – putem svoje rafinerije – ali i kroz brojne maloprodajne objekte na kopnu i duž kvarnerske obale. Slijedom toga, kroz godine, zapravo desetljeća  podržavali smo čitav niz projekata koji su za važni za ovu lokalnu sredinu– od humanitarnih i kulturnih do sportskih. Fiumanka, koja se kroz godine prometnula u vrijedan sportski i turistički brand Grada Rijeke i pravi praznik mora i jedrenja, zasigurno spada u tu kategoriju. Ponosni sam na to da je INA odavno prepoznala njezinu vrijednost“, dodao je.

Fiumanka je međunarodna jedriličarska regata koja se ove godine održava po dvanaesti put, od 9. do 12. lipnja. Jedna je od rijetkih velikih regata koja je u potpunosti besplatna i koja nagrađuje svakog sudionika. INA će se s radošću i ove godine aktivno priključiti i 11. lipnja sudjelovati na Velikoj Fiumanci.Priloženi dokument