INA i ove godine Zlatni sponzor jedriličarske regate Fiumanka

INA – Industrija nafte, d.d. i ove je godine zlatni sponzor međunarodne jedriličarske regate Fiumanka. Predstavljeno je to na konferenciji za medije održanoj danas u Rijeci na kojoj je svečano najavljeno održavanje ovogodišnje, 13. po redu, Fiumanke u periodu od 7. do 10. lipnja. Konferenciji su, među ostalima,  nazočili župan Primorsko-goranske županije g. Vidoje Vidić, gradonačelnik Grada Rijeke g. Vojko Obersnel, direktor TZ Rijeka g. Petar Škarpa, te, kao Inini predstavnici, predsjednik Uprave g. Zoltán Áldott i član uprave g. Ivan Krešić. Pored najave regate, na konferenciji su predstavljeni pokrovitelji i sponzori, koji su potpisali simbolično jedro podrške regati.

Pozdravljajući okupljene, Zoltán Áldott je podsjetio kako INA od samih svojih početaka nastoji dati pozitivan doprinos zajednici u kojoj djeluje te kako je dugogodišnji partner Fiumanke. „Posebno nam je drago kad takav doprinos možemo dati lokalnim sredinama u kojima smo prisutni dugi niz godina, a Rijeka, u kojoj naša rafinerija djeluje gotovo 130 godina, u tom smislu za nas nesumnjivo ima poseban značaj. Iz tog razloga, Fiumanka je samo jedan od projekata na ovom području – sportskih, kulturnih ili humanitarnih – kojem smo pružili potporu. Usudio bih se reći da smo podrškom Fiumanci ostvarili zaista sretan spoj, budući da je to regata koja je postala riječki sportski i turistički zaštitni znak. Ponosan sam da smo njezinu vrijednost davno prepoznali“, dodao je.

Fiumanka je međunarodna jedriličarska regata, koja se s godinama razvila u zaštitni znak Grada Rijeke. Ove godine se održava po trinaesti put, a jedna je od rijetkih velikih regata koja je u potpunosti besplatna i koja nagrađuje svakog sudionika. INA će se s radošću i ove godine aktivno priključiti regati te  9. lipnja sudjelovati na Velikoj Fiumanci.Priloženi dokument