INA i ove godine zlatni sponzor Picokijade

  • INA zlatni sponzor najstarije turističke manifestacije u kontinentalnoj Hrvatskoj
  • Od 26. do 28. lipnja u Đurđevcu bogat i raznolik program s ciljem očuvanja tradicije
  • Kao kompanija koja godinama posluje u ovom kraju te je blizak partner lokalnim zajednicama, INA sa zadovoljstvom podržava ovu vrijednu manifestaciju

 
Đurđevac, 11. lipnja 2015. – U Đurđevcu je danas održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen program ovogodišnje Picokijade, značajne turističke manifestacije kontinentalne Hrvatske, koja će se održati od 26. do 28. lipnja. Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Đurđevca, Željko Lacković, predstavnici županije, Turističke zajednice, predsjednica Organizacijskog odbora, Kristina Benko – Markovica, i predstavnici sponzora manifestacije, među kojima značajno mjesto zauzima INA.

Zoran Obradović, direktor Inine Službe marketinga tom je prilikom istaknuo kako INA već godinama sa zadovoljstvom podržava đurđevačku Picokijadu.
„Đurđevčani su kroz gotovo pola stoljeća, koliko se Picokijada održava, uspjeli stvoriti jedinstven kulturni, etnografski, gastronomski i turistički proizvod. Prepoznalo je to naše Ministarstvo kulture i Europska komisija, a i brojni posjetitelji svih generacija koji svake godine u velikom broju posjećuju Đurđevac. INA, kao kompanija koja godinama posluje u ovom lijepom hrvatskom kraju i koja je blizak partner lokalnim zajednicama, sretna je što može biti dijelom ove vrijedne priče o očuvanju baštine.“

Tijekom održavanja Picokijade, Đurđevac svake godine posjeti više od 30 000 posjetitelja, a sama manifestacija nudi raznolike priredbe prikladne za sve uzraste. Na ovogodišnjoj  Picokijadi održat će se četrdesetak priredbi, među kojima okosnicu čine scenski spektakl „Legenda o Picokima“ i povorka aranžiranih kola s prikazom običaja i folklornog nasljeđa “Podravina od leta do leta”. Atraktivna je i izložba kolača “Diganke, zlevanke i prkači”, takmičenje u spremanju jela od piletine “Picoki po piščoke”, izložba pijetlova „Najlepši pevci Podravine“ te srednjovjekovni festival i festival nematerijalnih kulturnih dobara. Centralni događaj, scenski prikaz „Legende o Picokima“, od 2007. godine ima trajni status nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske, a Europska komisija je Đurđevcu dodijelila status Europske destinacije izvrsnosti u čuvanju i njegovanju nematerijalne kulturne baštine.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 442 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr
Priloženi dokument