INA – Industrija nafte, d.d. dobitnik nagrade Zlatni indeks 2010.

Zagreb, 17. svibnja 2011.– Na jučer održanoj svečanoj dodjeli nagrade Zlatni indeks 2010, INA – Industrija nafte, d.d. nagrađena je u trima kategorijama: stipendije, najbolji imidž prema percepciji studenata i Grand Prix. Nagrada Zlatni indeks ove godine se dodjeljuje po prvi put, a za cilj ima nagrađivanje i promociju onih kompanija i institucija koje svojim radom, djelovanjem i ukupnim aktivnostima na bilo koji način sudjeluju u studentskom životu, potpomažu aktivnosti udruga ili sudjeluju u nekim od njihovih projekata. Utemeljitelj nagrade je studentska udruga e-STUDENT, koju je 2004. godine osnovala grupa studenata i asistenata s ciljem povezivanja najboljih studenata Sveučilišta u Zagrebu i najboljih poduzeća koja posluju u Republici Hrvatskoj, odnosno pružanja mogućnosti najboljim studentima da steknu izvannastavnu izobrazbu.

Nagradu u kategoriji stipendija INA je zavrijedila za svoje sudjelovanje u projektu Top stipendija za top studente, prošlogodišnje provođenje natječaja za dodjelu stipendija za najstudentske projekte u suradnji s Jutarnjim listom teza dodjelu stipendije mladim talentima iz područja kulture, znanosti i sporta u suradnji sa Slobodnom Dalmacijom u projektu Natječaj za mlade talente- INA vas stipendira.
Nagrada za najbolji imidž prema percepciji studenataIni je pripala temeljem rezultata istraživanja agencije za istraživanje tržišta Hendal, provedene na 5 najvećih fakulteta Zagrebačkog sveučilišta (Filozofski fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet, Ekonomski fakultet, Fakultet elektronike i računarstva i Pravni fakultet), na uzorku od cca 70 – 150 ispitanika, ovisno o fakultetu, dok je Grand prix kategorija za koju nije bila moguća prijava, već je automatski dobiva kompanija ili tvrtka  koja zasluži najviše nagrada.

Kao jedna od najvećih hrvatskih kompanija, sa tradicionalno značajnom ulogom u hrvatskom gospodarskom sustavu, INA nastoji maksimalno otvoriti svoja vrata mladim obrazovanim stručnjacima, ali i pružiti im podršku tijekom obrazovanja kroz stipendijske programe te, u skladu s tim, provodi niz aktivnosti i programa. Tako je INA prošle godine pokrenula a ove nastavila s provođenjem programa Freshhh i Growww, usmjerenih na mlade obrazovane stručnjake sa do dvije godine radnog iskustva, a ove godine se, po prvi put, uključila i u Case Study Competitition, natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva namijenjeno studentima. Pored toga, već desetu godinu INA je partner TOP stipendije za TOP studente, a prošle je godine, u suradnji s Jutarnjim listom dodijelila godišnje stipendije za najstudentske projekte desetorici studenata, te, u suradnji sa Slobodnom Dalmacijom, u projektu Natječaj za mlade talente- INA vas stipendira dodijelila 3 stipendije mladim talentima iz područja kulture, znanosti i sporta.

Nagrada Zlatni indeks, dokaz je da je Inin pristup društveno odgovorne kompanije, koja uvijek nastoji pomoći takve projekte koji su na opću korist zajednice u kojoj djeluje, još jednom prepoznat.Priloženi dokument