INA-Industrija nafte, d.d. najveći partner Sportskih igara mladih 2011.

ZAGREB, 16. ožujka 2011. – potpisivanjem ugovora u Osnovnoj školi „Borovje“ INA – Industrija nafte,d.d. postala je generalni sponzor 15. Sportskih igara mladih, najveće sportske manifestacije u ovom dijelu Europe. SIM okuplja djecu i mlade u dobi od 7 do 18 godina, djelujući pod motom „Živimo život bez droge jer droga uzima život“. Ugovor su potpisali Zdravko Marić, predsjednik Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih i Darko Markotić, izvršni direktor za Trgovinu na malo INA, d.d.
Zahvalivši Ini koja je prepoznala važnost projekta i postala dijelom najljepše sportske priče u Hrvatskoj  Zdravko Marić, predsjednik Organizacijskog odbora SIM-a, je rekao kako svakom djetetu žele dati priliku da kroz sport razvija temeljne vrijednosti svakog civiliziranog društva kao što su tolerancija, prijateljstvo i nesebičnost. „I ako samo jedno dijete bude spašeno od ulice i poroka, možemo reći kako je naša misija uspjela. Prošle godine na Sportskim igrama mladih sudjelovalo je 51.350 djece i mladih iz cijele Hrvatske i preko 100.000 gledatelja. Za 2011. godinu naši planovi su još ambiciozniji te želimo okupiti još veći broj djece,“ kazao je Marić.

Darko Markotić, izvršni direktor za trgovinu na malo INA, d.d., izrazio je zadovoljstvo što je INA pružila podršku ovom hvalevrijednom projektu čiji je cilj prije svega  usmjeriti  djecu zdravom načinu života. „Sportske igre mladih pod motom „Živimo život bez droge jer droga uzima život“ daju izuzetno snažnu poruku i potiču djecu da svoje slobodno vrijeme ispune kvalitetnim sadržajem. Kao jedina integrirana naftna kompanija u Hrvatskoj, INA je svjesna svoje važnosti, ali i odgovornosti prema društvu i zajednici u kojoj posluje, a društveno odgovorno poslovanje sastavni je dio naše poslovne strategije“, naglasio je Markotić.

U ime visoke pokroviteljice Sportskih igara mladih, premijerke Jadranke Kosor, svečanom potpisivanju prisustvovao je potpredsjednik Vlade RH mr.  Darko Milinović, koji je u ime Vlade dao punu potporu konačnom cilju Sportskih igara mladih, a to je promicanje zdravog načina života, zajedništva, tolerancije, poštivanje različitosti, promicanje mira i nenasilja.

Svoju potporu projektu potvrdili su i dugogodišnji prijatelji SIM-a, ambasadori Igara Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba i Predrag Mijatović, ugledni sportski djelatnik koji je pozvao svu djecu da postanu dijelom najljepše priče u Hrvatskoj. Svoju potporu dali su i hrvatski nogometaši Mario Stanić i Goran Vlaović. Nakon svečanog potpisivanja, održano je i prigodno natjecanje u kojem su sudjelovale osnovne škole iz Zagreba, Vukovara i Čeminca te kroz igru i smijeh pokazali zašto djeca vole Sportske igre mladih, koje ove godine slave 15. godinu postojanja.

Sportske igre mladih najveća su sportsko amaterska manifestacija koja okuplja velik broj djece i mladih. Ovogodišnje prijave počinju 1. svibnja do 15. lipnja. Sva djeca koja vole sport i zabavu pozvana su biti dijelom najljepše sportske priče.