INA- Industrija nafte, d.d. uručila božićnu donaciju SOS Dječjem selu Hrvatska

Lekenik, 12. prosinca – INA – Industrija nafte, d.d., koja tijekom čitave godine podupire projekte udruge SOS Dječje selo Hrvatska, uručila je danas Udruzi donaciju u visini od 100 000 kuna. Navedenim će sredstvima biti podmireni režijski troškovi jedne SOS obitelji i jedne SOS zajednice mladih za razdoblje od godine dana.

Donaciju je g. Mariju Čoviću, direktoru SOS Dječjeg sela Lekenik, uručila Nikolina Bradić Belobrajdić, direktorica Inine Službe marketinških komunikacija. ”Sretna sam da smo našu iznimno uspješnu ovogodišnju suradnju obilježili još jednom donacijom u ovo predbožićno vrijeme. Ovo razdoblje godine, vrijeme darivanja, potaknulo nas je da još jednom našim dragim malim prijateljima iz SOS dječjih sela izmamimo osmijeh na lice i uljepšamo ove prazničke dane“, rekla je tom prilikom Nikolina Bradić Belobrajdić.

Zahvalivši na donaciji, Mario Čović je rekao: „Našim prijateljima i partnerima iz Ine zahvaljujem se ispred djece i djelatnika na tome što vjeruju u nas, što podržavaju i pomažu naš rad i što na taj način aktivno i vrijedno sudjeluju u ukupnoj brizi koju djeca i mladi imaju u našem SOS Dječjem selu Lekenik.“

Po uručenju donacije, predstavljene su Inina božićno-novogodišnja print čestitka i TV spot, koji su nastali u suradnji sa SOS Dječjim selom Hrvatska, odnosno obogaćeni su likovnim radom mališana SOS Dječjeg sela Hrvatska.Udruga SOS Dječje selo Hrvatska djeluje od 1992. godine kao ravnopravan član SOS Kinderdorf Internationala, najveće svjetske nevladine organizacije za zbrinjavanje djece i mladeži, te, u sklopu SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci i SOS Zajednica mladih u Osijeku, Velikoj Gorici i Zagrebu, skrbi o oko 250 djece bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi.

Današnjom donacijom INA i udruga SOS Dječje selo Hrvatska prigodno su, ususret božićnim blagdanima,  obilježili uspješnu suradnju koja je tijekom ove godine za rezultat imala nekoliko donacija. Tako je INA omogućila ljetovanje 120 djece iz SOS Dječjih sela Ladimirevci i Lekenik u Rogoznici te, pod motom „Sretno i razgovijetno u novu školsku godinu“, za 50- ak mališana iz SOS dječjih sela tijekom ove školske godine osigurala podršku logopeda i defektologa. Pored toga, INA – Industrija nafte, d.d. i njezina tvrtka kćer Maziva-Zagreb d.o.o proveli su zajedničku akciju u sklopu koje je od svake litre ljetnog  INA Autoglasa prodane na Ininim benzinskim postajama u periodu od 01. svibnja do 30. rujna 20 lipa donirano SOS Dječjem selu Hrvatska.
Današnjom donacijom, INA je željela još jednom skrenuti pažnju na vrijedno djelovanje SOS Dječjeg sela Hrvatska te potaknuti i druge subjekte da potpomognu njihov rad.Priloženi dokument