INA-Industrija nafte, d.d. uručila donaciju SOS Dječjem selu Hrvatska

Lekenik, 26. listopada – INA – Industrija nafte, d.d. uručila je danas donaciju u visini od 32.182 kune SOS Dječjem selu Hrvatska. Rezultat je to akcije koju su zajedno pokrenuli INA – Industrija nafte, d.d. i njezina tvrtka kćer Maziva-Zagreb d.o.o,, a u sklopu koje je od svake litre ljetnog  INA Autoglasa prodane na Ininim benzinskim postajama u periodu od 01. svibnja do 30. rujna 20 lipa donirano SOS Dječjem selu Hrvatska. Za tu prigodu, bila je osmišljena i prigodna ambalaža INA Autoglasa, ukrašena naljepnicom koju je oslikala devetogodišnja Ana iz SOS Dječjeg sela Lekenik.
Cilj spomenute akcije bilo je prikupljanje novčanih sredstava kako bi se omogućila podrška SOS Dječjem selu Hrvatska u pružanju što kvalitetnije skrbi za djecu koja su u SOS dječjim selima pronašla svoj novi dom.

Donaciju je gđi.Višnji Tuškan – Krupić, nacionalnoj direktorici SOS Dječjeg sela Hrvatska, uručio Zlatko Kovačić, predstavnik direktora Maziva-Zagreb d.o.o. ”Drago mi je da mogu reći da je akcija koju smo prije otprilike pola godine pokrenuli na Ininim benzinskim postajama naišla na dobar odaziv među našim kupcima i što sam u prilici danas biti tu s vama, uručiti vam ovu donaciju. Iznimno mi je drago što će kompanija koju predstavljam i sredstvima prikupljenima u ovoj akciji doprinijeti sretnijem odrastanju mališana SOS dječjih sela Lekenik i Ladimirevci“, rekao je tom prigodom Zlatko Kovačić.

Višnja Tuškan-Krupić rekla je: „Zahvaljujemo našim prijateljima iz Ine koji su tijekom ljetnih mjeseci marljivo radili na prikupljanju ove vrijedne donacije. Vjerujemo da je i likovni rad naše Ane doprinio njezinoj uspješnosti. Partnerski odnos i suradnja kroz koje velika obitelj Ine pomaže naše SOS obitelji, zalog su za budućnost u kojoj će naša djeca biti uspješni članovi zajednice.“Udruga SOS Dječje selo Hrvatska djeluje od 1992. godine kao ravnopravan član SOS Kinderdorf Internationala, najveće svjetske nevladine organizacije za zbrinjavanje djece i mladeži, te, u sklopu SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci i SOS Zajednica mladih u Osijeku, Velikoj Gorici i Zagrebu, skrbi o oko 250 djece bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi.

Ovom donacijom obilježen je nastavak uspješne suradnje Ine i udruge SOS Dječje selo Hrvatska. Tako je ove godine INA omogućila ljetovanje 120 djece iz SOS Dječjih sela Ladimirevci i Lekenik u Rogoznici, te, pod motom „Sretno i razgovijetno u novu školsku godinu“, za 50- ak mališana iz SOS dječjih sela tijekom ove školske godine osigurala podršku logopeda i defektologa.

Priloženi dokument