INA je financijski podržala Udrugu za sindrom Down 

INA već dugi niz godina snažno podržava Udrugu za sindrom Down

Zagreb, 20. ožujka 2023. – Novčanom donacijom, INA nastavlja dugogodišnji projekt doniranja Udruge za sindrom Down čiji je glavni cilj puno uključivanje osoba sa sindromom Down u sve segmente života zajednice. Financijska sredstva bit će iskorištena za projekt „Podrška ranoj intervenciji za djecu sa sindromom Down“ čiji je cilj olakšati integraciju djece u redovne vrtiće, osnovne škole i srednjoškolske programe te procese zapošljavanja. INA podupire rad Udruge još od 2013. te kontinuirano promovira problematiku i teškoće s kojima se oboljeli suočavaju.

Inini volonteri su donaciju uz prigodne poklone svečano uručili štićenicima Udruge na Dan otvorenih vrata Udruge koji je organiziran upravo uoči Svjetskog dana osoba s Down sindromom, a koji se obilježava 21. ožujka. Udruga pruža osposobljavanje svim osobama s Down sindromom, kao i njihovim obiteljima kroz individualne i grupne terapije te potiče stvaranje okružja u kojem će svi ljudi prihvatiti i prepoznati vrijednost i dignitet oboljelih.

Kao predvodnici korporativnog volontiranja u Hrvatskoj, ali i šire, redovito ulažemo svoj trud, znanje i resurse u humanitarne i zdravstvene svrhe, osobito kada je riječ o najmlađim članovima našega društva. Iznimno sam ponosan što INA nastavlja dugogodišnji projekt pomaganja Udruzi za sindrom Down. Osim što na taj način podržavamo one kojima je pomoć najpotrebnija, kao ključna kompanija na ovim prostorima, čvrsto se zalažemo za njihovu kvalitetniju budućnost i socijalnu uključenost“, izjavio je predsjednik INA Kluba volontera Neven Pavao Poklepović

Projekt „Podrška ranoj intervenciji za djecu sa sindromom Down“ predstavlja dugoročni cilj roditelja i djece sa sindromom Down, a to je uključiti ih ne samo na fizioterapeutske terapije, već i u radno terapeutske, logopedske i edukacijsko-rehabilitacijske. Budući da sustav još uvijek ne raspolaže potrebnim kapacitetima, velik broj djece nije obuhvaćen terapijama u sustavu zdravstva i socijalne skrbi te radi toga Udruga nastoji omogućiti većem broju djece radnu terapiju od prvih mjeseci života. Važnost ranog uključivanja djeteta u takvu vrstu liječenja jest u osnaživanju roditelja koji ne zna kuda bi krenuo te što bi i kako radio s djetetom. Uz podršku radnog terapeuta roditelj dobiva prva znanja i upute kako dijete učinkovito poticati u ranom razvoju.

INA Klub volontera danas broji oko 1.400 članova te je dosad sudjelovao u gotovo 400 volonterskih akcija. Simboličkim slavljem Dana sindroma Down uz nezaobilaznu tortu iz Fresh Cornera ukrašenu simbolom suncokreta, INA je još jednom dokazala svoj status lidera u razvoju društveno odgovornog poslovanja.

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te važnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. Tvrtku čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Rafineriji nafte Rijeka, dok se na industrijskoj lokaciji u Sisku razvijaju održive alternativne djelatnosti. Regionalna maloprodajna mreža sastoji se od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR       

Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb

Phone:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr

Zagreb, 200323. Hrgovici 59 Primopredaja donacije, torte i poklona INE za sticenike Udruge za sindrom Down povodom njihovog dana. Foto: Goran Mehkek / CROPIX