INA je jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj

Zagreb, 15. svibnja 2019. – Prema istraživanju „Poslodavac prvog izbora“ koje provodi MojPosao, INA se i ove godine svrstala u top 10 najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. Istraživanje je provedeno tijekom 2018. i 2019. godine i u njemu je sudjelovalo gotovo 20.000 ispitanika.

Vladimira Senčar Perkov, direktorica Ljudskih resursa u Ini, komentirala je ovo vrijedno priznanje: „Ponosni smo što se INA od 2010. godine kontinuirano nalazi u top 10 najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj i trudit ćemo se da tako ostane i u budućnosti. Mi smo vodeća tvrtka u naftnoj industriji u Hrvatskoj i u regiji, a naš uspjeh se temelji na obrazovanom, iskusnom i kreativnom kadru te timskoj suradnji koja potiče zajedničko učenje i usavršavanje. Ljudi su jedna od naših temeljnih vrijednosti, a ta spoznaja određuje naše poslovno ponašanje, strukturu kao i sve organizacijske procese. Želimo se približiti potencijalnim budućim radnicima, a posebno mladim obrazovanim stručnjacima kojima pružamo podršku kroz različite stipendijske programe, prakse i donacije te ostale inicijative koje potiču njihovu želju za daljnjim usavršavanjem, kao što je pripravnički program Growww.“

Kao presudne faktore atraktivnosti određenog poslodavca u istraživanju, ispitanici su u najvećem postotku isticali harmonične odnose na radnom mjestu (31%) i sigurnost radnog mjesta (30%). Na trećem mjestu nalazi se socijalna odgovornost poslodavca koju je 30% ispitanika ocijenilo presudnim faktorom, a na četvrtom mjestu tvrtkin imageu poslovnom svijetu (20%).

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR             
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument