INA Klub volontera dobio nagradu Volonterskog centra Osijek

Zagreb, 6. prosinca 2019. – U Osijeku je jučer održana svečana dodjela nagrada u povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera, a INA Klub volontera dobio je nagradu za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva. Ova nagrada predstavlja krunu osmogodišnjeg rada INA Kluba volontera, pionira korporativnog volontiranja u Hrvatskoj. 

Marina Burazer, direktorica Korporativnih komunikacija i marketinga Ine, ovom je prilikom izjavila: „Ponosna sam što je, zahvaljujući dugogodišnjem volonterskom djelovanju u zajednici, INA uspostavila suradnju s brojnim partnerima na lokalnoj i regionalnoj razini. Broj partnera se iz godine u godinu povećava, a zaposlenike se višestruko i dodatno motivira na su­djelovanje u volonterskim akcijama. INA Klub volontera ima veliku ulogu u davanju podrške zajednici, ali i u stvaranju pozitivnog, uspješnog i poticajnog radnog okruženja za zaposlenike.“
INA je 2011. godine, povodom obilježavanja Europske godine volontiranja, pokrenula projekt kor­porativnog volontiranja svojih zaposlenika i osnovala INA Klub volontera s ciljem dobrovoljnog ulaganja vremena, truda, znanja i vještina za opću dobrobit. Klub danas broji više od 1400 člano­va i taj se broj iz godine u godinu povećava. Tijekom osam godina organiziranog djelovanja, Inini volonteri sudjelovali su u više od 290 akcija s više od 35.000 volonterskih sati. Trud Ininih volontera je prepoznat svih ovih godina pa je tako Klub od strane Volonterskog centra Osijek nagrađivan 2010. i 2012. godine za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva na području Slavonije i Baranje, a pet godina zaredom, od 2014. do 2018., posebnim priznanjem za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva. Klub je osvojio i nagradu lokalnog volonterskog centra Orkas za najbolju kompaniju koja provodi volonterski program. Na Konferenciji o korporativnom volontiranju u svibnju 2019. Ini je uručeno Priznanje za izrazito veliki i značajni doprinos razvoju korporativnog volontiranja u Hrvatskoj.

INA je zajedno s 20-ak drugih tvrtki i institucija potpisnica Povelje o volontiranju zaposlenika čime je potvrdila poziciju predvodnika korporativnog volontiranja u Hrvatskoj, te svoje dobre prakse.

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 510 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR             
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument