INA Klub volontera dobio Volontersku nagradu

Zagreb, 5. prosinca – INA Klub volontera dobitnik je Volonterske nagrade za 2012. godinu u kategoriji doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva na području Slavonije i Baranje, koju dodjeljuje Volonterski centar Osijek uz podršku Savjeta za razvoj volonterstva. INA Klub volontera ovu nagradu dobio je za tri svoje akcije: uređenje lokaliteta Rugvica u Parku prirode Papuk, bojanje ograde Doma za starije i nemoćne osobe Osijek i organizaciju kazališne predstave i kreativnih radionica za djecu vrtićke dobi na području Slavonije.

Volonterski centar Osijek ovom nagradom želi doprinijeti afirmaciji volonterstva kao poželjne društvene vrijednosti kroz vrednovanje doprinosa pojedinaca i organizacija koje rade za opće dobro.

Ovo je druga nagrada za INA, d.d. u  području volonterstva. Prije dvije godine INA je dobila nagradu Volonterskog centra Osijek za volontersku akciju bojanja ograda kuća u SOS Dječjem selu Ladimirevci. Ove je godine INA Klub volontera osvojio nagradu za tri volonterske akcije na području Slavonije i Baranje.

INA Klub volontera osnovan je 21. rujna 2011. u povodu obilježavanja Europske godine volontiranja. U proteklom razdoblju Inini volonteri sudjelovali su u 19 volonterskih akcija koje su se odvijale na području Zagrebačke županije, Grada Zagreba, Sisačko-moslavačke županije, Primorsko-goranske županije, Osječko-baranjske županije, Požeško-slavonske, Koprivničko-križevačke, Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske županije. Svojim nesebičnim akcijama Inini volonteri su pružali pomoć štićenicima Centra za autizam, Udruge za sindrom Down, Centara za rehabilitaciju, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, Domovima za nezbrinutu djecu, Domovina za starije i nemoćne, dječjim vrtićima, ali i sudjelovali u brojnim ekološkim  akcijama.Priloženi dokument