INA na radionici mobilnih timova stručnjaka SOS Dječjeg sela Ladimirevci za pomoć poplavljenim područjima

  • Jučer je u Osnovnoj školi Đurići održana radionica SOS mobilnog tima s ciljem pružanja podrške stanovnicima poplavljenih slavonskih područja
  • Kroz podršku SOS Dječjem selu Hrvatska INA je podržala i program SOS Dječjeg sela Ladimirevci „Pomažemo djeci i obiteljima vratiti siguran dom“

Zagreb, 21. studenoga 2014. – Jučer je u Osnovnoj školi Đurići održana radionica SOS mobilnog tima i predstavljen projekt SOS Dječjeg sela Ladimirevci „Pomažemo djeci i obiteljima vratiti siguran dom“ koji se provodi od lipnja 2014. s ciljem pružanja psihosocijalne podrške djeci, obiteljima i pojedincima s poplavljenih slavonskih područja.
Izuzetno nam je drago da je i ove godine nastavljena suradnja sa SOS Dječjim selom Hrvatska i da smo kroz potporu njihovom radu podržali i program ‘Pomažemo djeci i obiteljima vratiti siguran dom’ koji je fokusiran na pomaganje osobama s poplavljenih područja. Želim napomenuti da je INA kontinuirano angažirana oko pružanja pomoći Slavoniji i da želi pridonijeti stabilizaciji života u poplavljenim područjima kroz različite aktivnosti“, rekla je tom prilikom gđa Željana Kljaić, direktorica Inine proizvodne regije istočna Hrvatska.
Kroz program „Pomažemo djeci i obiteljima vratiti siguran dom“ SOS Dječje selo Ladimirevci provodi aktivnosti psihosocijalne podrške djeci, obiteljima i pojedincima s poplavljenih područja. U program, koji se provodi od lipnja 2014., uključene su stručne osobe koje svakodnevno rade s djecom iz mjesta Drenovci, Đurići, Račinovci, Rajevo Selo i Strošinci te kroz savjetovalište u tim mjestima, kao i u Gunji, osiguravajući psihosocijalnu podršku stanovnicima.

„Za sve aktivnosti koje provodimo na području Cvelferije izuzetno je bitan njihov kontinuitet, jer jedino kontinuiranim i dosljednim aktivnostima, pored stručnosti koju posjedujemo, možemo svima koji su pogođeni tragedijom nakon poplave pružiti sigurnost u najvažniji dio društvenog funkcioniranja, a to su pozitivni međuljudski odnosi u brizi za sve članove društava koji se nađu u nevolji. Dječje selo Ladimirevci zahvalno je svom velikom prijatelju Ini upravo na kontinuitetu u pružanju financijske podrške, a također i na osobnom angažmanom mnogih djelatnika, jer na taj način zajedno stvaramo pozitivne modele poslovne suradnje i dajemo primjer kako se zajedništvom mogu činiti bitne i pozitivne promjene u društvu“, izjavio je Zoran Relić, direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

Uz podršku SOS Dječjem selu Hrvatska i programu „Pomažemo djeci i obiteljima vratiti siguran dom“, INA je Slavoniji pomogla i donacijom od milijun kuna koja je upućena odmah u svibnju te donacijom od 2 i pol milijuna kuna za izgradnju Društvenog centra u Gunji, kao i za projekt „Moje sunce za Gunju“ u sklopu kojeg će renomirani hrvatski umjetnici donirati djela, nastala posebno za tu priliku, za stalni postav Društvenog centra u Gunji.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 442 benzinske postaje u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

O SOS Dječjem selu Hrvatska
Udruga SOS Dječje selo Hrvatska djeluje od 1992. godine kao ravnopravan član SOS Kinderdorf International, najveće svjetske nevladine organizacije za zbrinjavanje djece i mladih, te u sklopu SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci i SOS Zajednica mladih u Osijeku, Velikoj Gorici i Zagrebu, skrbi o 250 djece bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi. www.sos-dsh.hr

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument