INA nagradila NajMentore

  • Više od 320 prijava pristiglo na natječaj NajMentor/ica 2013.
  • Najboljim mentorima iz područja matematike, kemije i fizike uručene nagrade
  • Najinspirativnija nominacija osvojila posebnu nagradu
Zagreb, 28. lipnja 2013- Danas je u prostorijama Inine Upravne zgrade održana svečana dodjela nagrada profesorima matematike, kemije i fizike u sklopu projekta NajMentor/ica 2013, kojeg INA- Industrija nafte, d.d. organizira već treću godinu zaredom. NajMentorom za područje matematike proglašena je profesorica Božena Palanović iz Srednje škole Zlatar, Zlatar, a u kategoriji profesora fizike priznanje NajMentor dobio je profesor Davor Katunarić iz Gimnazije Franje Petrića, Zadar, dok je NajMentoricom za područje kemije proglašena profesorica Stjepana Raguž iz Gimnazije Matije Mesića, Slavonski Brod.

„S obzirom da naš razvoj u velikoj mjeri temeljimo na spoznaji kako su ljudski resursi pokretač kompanije, INA pruža podršku mladim stručnjacima kroz brojne projekte i inicijative. Jedan od tih projekta je NajMentor/ica, kojim želimo naglasiti važnost mentorskog rada u odgoju mladih talenata koji nakon završetka svog školovanja pozitivno doprinose, ne samo razvoju kompanija čiji će zaposlenici postati, nego i društva u cjelini“, izjavila je Vladimira Senčar Perkov, direktorica Ininog Sektora upravljanja ljudskim resursima povodom ovogodišnjeg natječaja.

Profesore su za priznanje nominirali njihovi bivši učenici te su se njihove nominacije zbrajale u svakom od tri navedena područja. Titulu NajMentora/ice osvojili su profesori/ice sa najviše nominacija. Najboljem profesoru u svakoj od kategorija dodijeljena je plaketa i novčana nagrada u iznosu od 5.000 kuna. Također, za najinspirativniju nominaciju nagrađen je student Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba, Tomislav Petković, tabletom Samsung Galaxy. Prisutne su svojim nastupom zabavili mali pjevači iz Dječjeg zbora Grada Siska „Crescendo“.

Ovogodišnji  natječaj NajMentor/ica omogućio je studentima da nominiraju profesora ili profesoricu iz srednje škole koji su u njima potaknuli želju za učenjem i napredovanjem te usadili ljubav prema prirodnim znanostima. Mentore je bilo moguće nominirati u prirodoslovnim područjima matematike, fizike i kemije, a pozvani da se uključe u natječaj putem nominacija svojih profesora su studenti tehničkih i tehnoloških fakulteta, prirodoslovnih fakulteta i fakulteta geo znanosti. Na ovogodišnji pristiglo je više od 320 nominacija sa čak 18 fakulteta, a nominirano je više od 270 profesora i profesorica.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. INA Grupa broji 13.854 zaposlenih. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

Priloženi dokument