INA nastavlja projekt donacija hrvatskim bolnicama

Zagreb, 17. travnja 2019. – INA je danas, donacijom Kliničko bolničkom centru Osijek, nastavila uspješan projekt pomaganja hrvatskim bolnicama u opremanju i nabavki prijeko potrebnih aparata. Predsjednik Uprave Ine g. Sándor Fasimon uručio je ravnatelju bolnice dr. med. dent. Željku Zubčiću ček od 150.000 kuna, a sredstva će biti iskorištena za uređenje operacijske sale Zavoda za maksilofacijalnu i oralnu kirurgiju. INA će u 2019. godini donirati ukupno 800.000 kuna bolnicama.

Sándor Fasimon, predsjednik Uprave Ine, izjavio je: „Ponosan sam što INA nastavlja kampanju unaprjeđenja i razvoja hrvatskih bolnica te ćemo ove godine donirati ukupno 800.000 kuna. Klinički bolnički centar Osijek naš je dugogodišnji partner te je prva bolnica kojoj ćemo u 2019. uručiti donaciju. Ono što nam omogućava da budemo aktivni član zajednice je i uspješno poslovanje kompanije koje se temelji na načelima profitabilnosti i održivosti, a održavanje konkurentnosti na tržištu donosi korist ne samo Ini, već i cijeloj zajednici i domaćem gospodarstvu.“

Ravnatelj bolnice Željko Zubčić izjavio je:„Zahvaljujmo Ini što je pravovremeno prepoznala trenutak u kojem nam je potrebna pomoć i pomogla nam svojom donacijom. Novčana sredstva iskoristit ćemo za opremanje operacijske sale Zavoda za maksilofacijalnu i oralnu kirurgiju s obzirom na to da dotrajali prostor i oprema u potpunosti ne zadovoljavaju potrebe za pružanjem maksimalne potrebne kvalitete rada. Sigurno je da naši pacijenti zaslužuju svu pažnju, ne samo nas koji tu radimo, nego i cijelog društva, a upravo to i pokazuje Inina donacija.“

INA je i prošle godine provela kampanju donacija hrvatskim bolnicama u Zadru, Šibeniku, Bjelovaru, Rijeci, Gornjoj Bistri, Sisku, zatim Društvu reanimatologa u Zagrebu te Klinici za dječje bolesti Zagreb. U posljednjih 10 godina kompanija je donirala gotovo 5 milijuna kuna zdravstvenom sustavu, a s opremanjem i razvojem bolnica će nastaviti i u ovoj godini.
Foto:Davor Javorović/ Pixsell

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR             
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument