INA nastavlja suradnju sa Specijalnom bolnicom Gornja Bistra

Zagreb, 15. studenog 2018. – Danas je g. Davor Mayer, član Uprave Ine, u ime kompanije uručio donaciju od 60.000 kuna dr. med. spec. Renatu Mittermayeru, ravnatelju bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra. Donacija će biti iskorištena za podizanje standarda skrbi i njege te opremanje specijalnog igrališta za djecu koja su smještena u bolnici s kojom INA njeguje višegodišnju suradnju. Male pacijente su razveselili i Crveni nosovi, popularni klaunovidoktori sa svojim posebnim programom KARAVAN ORKESTAR – interaktivnom glazbenom predstavom za djecu s teškoćama u razvoju.

G. Mayer tom je prilikom izjavio: „Današnjom donacijom nastavljamo višegodišnju suradnju s bolnicom te sam ponosan što ponovno možemo pomoći ovim hrabrim mališanima koji se nose s ozbiljnim bolestima. Pružanje podrške bolnicama, bilo kroz donaciju sredstava za nabavu nove prijeko potrebne opreme ili za organizaciju stručnih tečajeva i predavanja, jedna je od Ininih najdugovječnijih kampanja, kojom nastojimo podići standard života naših sugrađana i doprinijeti kvaliteti zdravstvenog sustava.“

„INA već četiri godine zaredom našoj Bolnici donira sredstva koja smo kroz godine uložili u obnovu bolesničkih soba i nabavu potrebne opreme. Tim ulaganjem značajno smo podigli kvalitetu zdravstvene skrbi te smještajnog prostora za naše male bolesnike. Drago nam je što INA prepoznaje naš rad i želju da pacijentima olakšamo boravak u bolnici i na tome im zahvaljujem“, izjavio je dr. med. spec. Renato Mittermayer, ravnatelj bolnice.

Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra je bolnička ustanova koja se brine i skrbi za djecu s najtežim oblicima kroničnih bolesti. Bolnica trenutno ima više od 100 malih bolesnika s najsloženijim zdravstvenim problemima.

FOTO: Borna Filić/PIXSELL

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 500 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument