INA omogućila ljetovanje djeci iz SOS dječjih sela Lekenik i Ladimirevci

INA –Industrija nafte, d.d. donirala je danas 100 000 kuna SOS Dječjem selu Hrvatska. Navedenim sredstvima omogućeno je ljetovanje 70 djece iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci i 50 djece iz SOS Dječjeg sela Lekenik u Odmaralištu Gradskog društva Crvenog križa Županja u Rogoznici, u razdoblju od 27. srpnja do 15. kolovoza.
U ime Ine, donaciju je direktoru SOS Dječjeg sela Lekenik Mariju Čoviću uručio Renato Kesić, regionalni voditelj maloprodaje.

„Jako mi je drago što imam priliku danas biti tu sa vama i uručiti vam ovu donaciju. Ona je još jedan pokazatelj kako je dugogodišnja suradnja Ine i SOS Dječjeg sela Hrvatska uspješna, plodonosna i na dobrobit onih koji zaslužuju maksimalnu brigu i sigurnost – naše djece. Drago mi je da smo ovom donacijom našim malim prijateljima uljepšali ovo ljeto i omogućili im da u Rogoznici provedu trenutke za dugo sjećanje.“, izjavio je tom prilikom Renato Kesić.

Zahvaljujući na donaciji, Mario Čović je rekao: “Drago nam je da je INA kao naš partner financijski pomogla, ne samo s troškovima smještaja, nego i dodatnih sadržaja i aktivnosti tijekom ljetovanja djece SOS dječjih sela. Djeca stvarno uživaju!“

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska djeluje od 1992. godine kao ravnopravan član SOS Kinderdorf Internationala, najveće svjetske nevladine organizacije za zbrinjavanje djece i mladeži i u sklopu SOS Dječjih sela skrbi o oko 250 djece bez roditelja i roditeljske skrbi.

Ovo nije prvi puta da INA pomaže SOS Dječjim selima. Za vrijeme trajanja Europskog prvenstva u vaterpolu prošle godine, INA je od svake prodane ulaznice na Ininim benzinskim postajama donirala dvije kune SOS Dječjem selu Lekenik. Pored toga, INA je donirala i SOS Dječje selo Ladimirevci, a u svibnju ove godine, zajedno sa svojom tvrtkom-kćeri Maziva-Zagreb, d.o.o, pokrenula je akciju koja do kraja rujna traje na svim Ininim benzinskim postajama i u kojoj od svake prodane litre autoglasa donira 20 lipa SOS Dječjem selu Hrvatska.

Priloženi dokument