INA osvojila nagradu „Green Frog“ za najbolje izvješće o održivosti u Hrvatskoj

Zagreb, 16. travnja 2019. – Danas je u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, u organizaciji Deloittea Hrvatska, Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i Global Compact Mreže Hrvatska, održana konferencija „Ulaganje u održivost“ i regionalna dodjela nagrade „Green Frog“ za najbolje nefinancijsko izvješće Srednje Europe. U sklopu dodjele nagrada, INA je nagrađena nacionalnom nagradom „Green Frog Award“, za najbolje izvješće o održivosti u Hrvatskoj za Godišnje izvješće INA Grupe za 2017. godinu.
Ovo je treća nagrada „Green Frog“ koju je INA primila za svoja izvješća o održivosti. Naime, 2015. godine nagrađena je Deloitteovom nagradom za najbolje izvješće o održivosti za 2014. godinu, a izvješće je, osim ove nagrade, dobilo i posebno priznanje na srednjeeuropskom nivou (tzv. Distinction). Za Godišnje izvješće 2015. godine INA je primila još jedno posebno priznanje za zrelost u pogledu točnosti i važnosti prezentiranog sadržaja i isticanje u odnosu na druga izvješća. U tom izvješću prikazana je važnost u lancu opskrbe te napredak u izvještavanju, osobito u području opisa podataka koji su transparentno prikazani. Godišnje izvješće INA Grupe za 2016. godinu također je dobilo nagradu „Green Frog“, kao najbolje izvješće o održivosti u Hrvatskoj.

Direktorica održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša Ine gđa Angelika Brnada preuzela je današnju nagradu te pritom izjavila: „Ova nagrada predstavlja najbolju potvrdu da su naši napori u ostvarivanju održivog poslovanja prepoznati i ona nam daje vjetar u leđa da i dalje nastavimo s integracijom  održivosti u sve naše poslovne procese. Osiguranje održivog rasta je već dugo sastavni dio poslovanja brojnih kompanija, i iznimno mi je drago što je odgovorno, osviješteno i aktivno upravljanje, dobilo na važnosti ovim posebnim priznanjem.“

Na konferenciji su predstavljeni najnoviji trendovi ulaganja s učinkom, koristi nefinancijskog izvještavanja, kao i dostupna sredstva za financiranje projekata koji se naslanjaju na zaštitu okoliša, izvore obnovljive energije, energetsku učinkovitost i održivi razvoj. Nagrađeno izvješće možete pročitati na Ininoj internetskoj stranici.

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. INA Grupa je članica MOL Grupe.

PR             
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument