INA podržala 12. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u karateu Croatia Open i „Jesen u Kostreni“

Rijeka, 29. rujna – u dvorani Centra Zamet u subotu je svečano otvoreno 12.međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u karateu. Na natjecanju se očekuje učešće 20 zemalja sa preko 1000 natjecatelja u svim dobnim kategorijama karatea.  Nastup na 12. Croatia Open  u svojim najačim reprezentativnim  sastavima najavili su: Slovačka, Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Austrija, Mađarska, Italija, Austrija, Češka, Luxemburg, Švicarska i Makedonija a očekuje se dolazak natjecatelja iz Grčke, Crne Gore,  Belgije,  Ukraine,  Tunisa, Francuske  i  Španjolske.
Podršku Croatia Openu dala je i INA – Industrija nafte, d.d.
Iste večeri svečano je otvorena 11. po redu tradicionalna manifestacija „Jesen u Kostreni“. Manifestacija obuhvaća  razne kazališne predstave, izložbe, promocije knjiga i koncerte.
Otvorenju „Jesen u Kostreni“ prisustvovao je i Igor Šepić, direktor Rafinerije nafte Rijeka, koji je tom prilikom izjavio: „Činjenicu da je INA svojevrstan stanovnik Općine Kostrena ne moram posebno naglašavati, no ono što želim naglasiti da, kao kompanija koja je toliko dugo prisutna u Kostreni, nastojimo dati podršku svemu onom što je važno našim susjedima. Jedno od toga je svakako i Jesen u Kostreni.“

INA je integrirana u lokalnu zajednicu u Rijeci od početka svojega osnutka zbog čega smatra svojom obvezom ulagati i podržavati projekte od lokalnog značaja. Na području Primorsko – goranske županije INA, kao društveno – odgovorna kompanija, dala je podršku brojnim udrugama i institucijama kao što su  međunarodna jedriličarska regata Fiumanka, Memorijalni nogometni turnir Egon Polić u Kostreni,  Zajednica Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Primorsko – goranske županije, Udruga za promicanje konduktivne pedagogije iz Rijeke, Jesen u Kostreni, Riječke ljetne noći te mnoge druge. INA, kao prijatelj kulture, godinama podupire nacionalnu kazališnu kuću u Rijeci s kojom uspješno surađuje bilo kroz pojedinačne kazališne projekte, generalno pokroviteljstvo ili pokroviteljstvo sezone.