INA podržala 47. Vinkovačke jeseni

Zagreb, 17. rujna- INA – Industrija nafte, d.d. podržala je ovogodišnje, 47. po redu, Vinkovačke jeseni, koje su se održavale od 7. do 16. rujna u organizaciji Grada Vinkovaca, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića.
Vinkovačke jeseni održavaju se svake godine u mjesecu rujnu okupljajući približno 10 tisuća posjetitelja. Festival je s godinama postao prepoznatljiv znak vinkovačkog kraja i poveznica ljubitelja kulturne baštine i starih običaja, a i ove godine je kao i dosada ugostio ne samo folklorne skupine iz Hrvatske, nego i iz inozemstva.

Kao društveno odgovorna kompanija, INA već desetljećima spremno podupire najznačajnije manifestacije i projekte koji za cilj imaju očuvanje nematerijalne kulturne baštine i tradicije hrvatskih krajeva i regija. U vinkovačkom kraju kompanija je prisutna dugi niz godina kroz proizvodnju nafte i plina stoga je želja za promicanjem posebnosti ovog dijela Hrvatske tim veća. Vinkovačke jeseni, s velikim uspjehom, već gotovo pola stoljeća neumorno rade na očuvanju izvorne kulture ovog kraja i na taj način preuzimaju odgovornu ulogu prenošenja starih običaja i slavonskog duha novim generacijama, stoga je INA ponosna biti dijelom ove manifestacije.Priloženi dokument