INA podržala Bučijadu u Ivanić-Gradu

Pod Ininim pokroviteljstvom, u Ivanić-Gradu je proteklog vikenda održana Bučijada, tradicionalna turistička manifestacija koja se od 2004. godine održava trećeg vikenda u listopadu. Manifestacija je svečano otvorena u subotu 20. listopada, u nazočnosti gradonačelnika Ivanić-Grada g. Borisa Kovačevića, dok je kao Inin predstavnik otvaranju prisustvovao g. Dubravko Novosel, direktor Okruga Posavina.

Kao i ranijih godina, okosnica manifestacije  bili su veliki izložbeno-prodajni sajam bundeva s jelima od bundeve te brojnim eko-etno proizvodima poput bučina ulja. Pored toga, brojni posjetitelji mogli su uživati u nizu drugih događanja, poput edukativnih radionica, kazališnih predstava, prikaza narodnih običaja te izložbe kolača od buča. Na ovogodišnjoj Bučijadi sudjelovalo je preko 180 izlagača.

INA je, kroz svoje proizvodne pogone Žuticu, Etan i Šumećane, na području Ivanić-Grada prisutna dugi niz godina. Nastavljajući svoju tradiciju pružanja potpore kvalitetnim projektima u sredinama u kojima djeluje, INA je podržala Bučijadu, prepoznavši njezin turistički značaj te vrijedan doprinos očuvanju gastronomske tradicije i običaja.Priloženi dokument