INA podržala festivale Kvarner i Melodije Istre i Kvarnera

  • Održani festivali Kvarner i Melodije Istre i Kvarnera pod Ininim pokroviteljstvom

Zagreb, 1. srpnja – Pod Ininim pokroviteljstvom na području Kvarnera nedavno su održana dva glazbena festivala: Festival Kvarner i 31. Melodije Istre i Kvarnera.
Međunarodni festival Kvarner utemeljen je 2009. godine s idejom oživljavanja bogate opatijske glazbene tradicije, odnosno prisjećanja na vremena kada su u Opatiji boravili i stvarali veliki skladatelji poput Mahlera, Puccinija, Lehara, Kalmana i drugih. U razdoblju od 20. do 26. lipnja, tijekom četiri festivalske večeri, opatijska publika imala je priliku uživati u izvedbama tradicionalne glazbe Mediterana, biblijske priče o Juditi te skladbama Weberna, Haydna, Sibeliusa, Brucknera, Wagnera i Čajkovskog. Festival će svoj nastavak doživjeti sredinom rujna, kada će biti održane još dvije glazbene večeri.

Melodije Istre i Kvarnera (MIK) jedina  su domaća putujuća zabavno – glazbena priredba. Festival svake godine gostuje u gradovima Istre i Kvarnera, na području tri županije zapadnog dijela Hrvatske, a  temeljen je na etno glazbi kraja u kojem se odvija, kojoj je osnova takozvana “istarska ljestvica”.  U razdoblju od 21. do 29. lipnja karavana MIK-a gostovala je u osam gradova i općina duž Istre, Primorja i otoka, ali po prvi put i u Sloveniji.

INA, koja je već desetljećima prisutna na području Kvarnera i tradicionalno pruža podršku kvalitetnim projektima u sredinama u kojima djeluje, sa zadovoljstvom je podržala spomenuta glazbena događanja koja snažno obogaćuju kulturnu i turističku ponudu Istre i Kvarnera.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. INA Grupa broji 13.854 zaposlenih. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR         
Avenija Većeslava Holjevca 10
10020 Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument