INA podržala glazbeni festival „Pjesme Podravine i Podravlja“

Zagreb, 17. lipnja – Pod  Ininim pokroviteljstvom proteklog je vikenda u Pitomači održan glazbeni festival „Pjesme Podravine i Podravlja“. Na festivalu je nastupilo ukupno 42 izvođača, po 21 tijekom svake od dviju večeri Festivala („Pjesme Podravine“ u petak 14. lipnja i „Pjesme „Podravlja“ u subotu 15. lipnja).

Festival u Pitomači oduvijek je njegovao podravsku pjesmu, riječ i sviranje na narodnim instrumentima.  Upravo zahvaljujući Festivalu vrijedna tradicija očuvanja kulturne baštine, tradicijskih glazbala i pjesama nikad nije nestala. Kao početak djelovanja festivala “Pjesme Podravine i Podravlja” uzima se 1993. godina, kad je u okviru emisije “Tamburaško sijelo” organiziran prvi festival pod nazivom “Podravino moja mila”. Na Festivalu iz godine u godinu nastupaju mnogi poznati izvođači, a iz njega je proizašlo i mnogo hitova domaće glazbene scene.

Na području općine Popovača INA je, kroz svoje proizvodne aktivnosti, prisutna već niz desetljeća. Nastavljajući tradiciju pružanja potpore kvalitetnim projektima u sredinama u kojima djeluje, INA je podržala glazbeni festival „Pjesme Podravine i Podravlja“, prepoznavši njegovo kulturno i turističko značenje te vrijedan doprinos očuvanju hrvatskih narodnih običaja.Priloženi dokument