INA podržala Glazbeni festival Slavonije

  • Riječ je o jednom od najznačajnijih glazbenih festivala u Hrvatskoj koji svake godine okupi više desetaka tisuća posjetitelja
  • INA i ove godine kao sponzor slavonske tradicije i baštine podržava Glazbeni festival Slavonije

Požega, 30. kolovoza 2013. – Ovog vikenda se u Požegi održava Glazbeni festival Slavonije, kojem je INA i ovoga puta dala svoju podršku kao sponzor slavonske tradicije i baštine. Ovaj poznati Festival svake godine okupi više desetaka tisuća posjetitelja zaljubljenika u slavonsku glazbu koji u programu mogu uživati do nedjelje, 2. rujna.
Ovom prilikom je g. Jerko Jelić – Balta, Inin direktor Sektora  za geologiju i inženjering, kao predstavnik Ine na Festivalu izrazio zadovoljstvo što je INA ponovno prepoznala vrijednost ovog događanja. „U Požegi se već tradicionalno okupljaju zaljubljenici u pravu slavonsku glazbu, a izvođači svake godine ponovno oduševe publiku skladbama koje prikazuju glazbenu tradiciju ovog kraja. Vrijednost ovog Festivala prepoznala je i naša kompanija koja je i ove godine dala svoj doprinos održavanju jednog od najznačajnijih glazbenih festivala u Hrvatskoj, što me posebno raduje.“

Tijekom četiri festivalska dana održat će se brojne izložbe, promocije i koncerti najpopularnijih  hrvatskih tamburaša. Festival po tradiciji počinje Požeškom berbom grožđa sa više od 600 sudionika, članova udruga koje njeguju tradiciju i običaje, udruga vinara i vinogradara, kulturno umjetničkih društava i drugih. U petak, 30. kolovoza i subotu, 31. kolovoza na programu su natjecateljske festivalske večeri sa po dvadesetak novih skladbi. INA, koja već  tradicionalno pruža podršku kvalitetnim projektima u sredinama u kojima djeluje, sa zadovoljstvom je podržala spomenuto glazbeno događanje koja snažno obogaćuju kulturnu i turističku ponudu ovoga kraja.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10
10020 Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument