INA podržala izložbu inovacija

  •  održana prva Međužupanijska izložba inovacija u Ivanić-Gradu
  • predstavljene inovativne ideje i projekti mladih inovatora uključenih u Zajednicu tehničke kulture Zagrebačke županije, učenika osnovnih i srednjih škola i studenata iz cijele Hrvatske te već priznatih inovatora i uspješnih hrvatskih inovativnih tvrtki

Zagreb, 30. svibnja – Uz podršku Ine te u organizaciji Elektroničkog i računalnog kluba Ivanić-Grad, Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije i Udruge inovatora Hrvatske 29. i 30. svibnja održana je prva Međužupanijska izložba inovacija Ivanić-Grad.

Na izložbi su sudjelovali  mladi inovatori uključeni u Zajednicu tehničke kulture Zagrebačke županije, učenici osnovnih i srednjih škola i studenti iz cijele Hrvatske te već priznati inovatori i uspješne hrvatske inovativne tvrtke.

„Mi u Ini, već nebrojeno puta, osvjedočili smo se kako mladim ljudima ne manjka kreativnosti. Naša je zadaća pružiti im priliku i osigurati osnovne uvjete za njihovo ispunjenje. Želimo da upravo oni svojim djelovanjem počnu mijenjati društvo na bolje. Na nama je odgovornost da ih u tome podržimo.“ – zaključio je povodom otvorenja izložbe g. Anđelko Vrbošić iz Inina Sektora proizvodnje i razrade polja za jugoistočnu Europu.

Cilj ove izložbe bio je predstaviti, promovirati i popularizirati inovativno stvaralaštvo i tehničku kulturu u lokalnoj zajednici, ali i omogućiti neposredno upoznavanje i umrežavanje mladih inovatora i nadarenih učenika s već afirmiranim inovatorima i inovativnim tvrtkama. Izložbu su svojim pokroviteljstvom podržali i Zagrebačka županija i Grad Ivanić-Grad.

INA se može pohvaliti inovatorskim uspjesima svojih zaposlenika koji svojim znanjima, idejama i vještinama oplemenjuju i materijalno vlasništvo tvrtke. Upravo iz tog razloga, u kompaniji se posebna pozornost posvećuje unaprjeđenju procesa sustava upravljanja intelektualnim vlasništvom koji prepoznaje ovlasti, odgovornosti i sve aktivnosti od stvaranja ideje preko realizacije proizvoda, marketinga i prodaje do zaštite nastalog intelektualnog vlasništva.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr Priloženi dokument