INA podržala izvođenje predstave Ekopis u Sisku

SISAK, 24. listopada – u prostorijama kazališta „Daska“ danas je održan drugi ciklus izvođenja predstave Ekopis za djecu 3. i 4. razreda Osnovne škole „22. lipanj“ iz Siska. Predstava Ekopis je edukacijska predstava čija je namjera potaknuti brigu o okolišu u djece. Predstava je interaktivna i prilagođena različitim uzrastima te popraćena kreativnim edukacijskim prezentacijama s ciljem upoznavanja djece s principima upravljanja otpadom.
Svoju podršku izvođenju predstave dala je INA – Industrija nafte, d.d. Djeci su se prije izvođenja predstave obratiti Dinko Pintarić, gradonačelnik Grada Siska i Damir Butković, direktor Rafinerije nafte Sisak u ime sponzora Ine.
„Vrlo je važno za djecu da već danas znaju kako postupati s otpadom i smećem i zato mi je drago da je INA svojom podrškom ovoj predstavi dala priliku djeci da nauče mnogo o brizi za okoliš.“, istaknuo je gradonačelnik Pintarić.

Damir Butković naglasio je: „Ono što je vrlo važno jest da se djeca što ranije uključe u brigu o svojem okolišu, a predstava je pokazala kako malim, ali vrlo važnim koracima mogu mnogo učiniti za okolinu u kojoj se igraju, uče i žive. Važno je da znaju kako se odnositi prema okolišu i prirodi koja nam daje sve potrebno za život – zrak, vodu, hranu, pa čak i odjeću.“
INA je prisutna u Sisačko – moslavačkoj županiji više od 80 godina putem Rafinerije u Sisku te kao  društveno – odgovorna kompanija, daje podršku mnogim udrugama, institucijama i manifestacijama. Neki od njih su suradnja sa Zakladom za humanitarno razminiranje Hrvatske „Hrvatska bez mina“ za razminiranje dijela minski sumnjivog područja u neposrednoj blizini grada Petrinje, donacija šest sisačkih osnovnih škola s učilima za potrebe predavanja tehničkog odgoja i kemije, Dječji vrtić Sisak Stari za nabavu specijalne antitraumatske i antistresne podloge koje ublažavaju eventualni pad ili povredu djeteta, Petrinjska nasip liga, Biciklijada u Petrinji te organizacija manifestacija „Božić s Inom“i „Uskrs s Inom“ koje INA svake godine organizira za građane Siska i njihove najmlađe.
Ujedno je Rafinerija nafte Sisak česti domaćin obrazovnim institucijama što pokazuju brojni posjeti učenika srednjih škola i fakulteta ne samo  iz Siska, nego i drugih županija.Priloženi dokument