INA podržala Odjel za zdravstvenu zaštitu dojenčadi i djece Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić Sisak“

ZAGREB, 11. ožujak 2013. – INA – Industrija nafte, d.d. osigurala je financijska sredstva za nabavu tri visokovrijedna medicinska uređaja namijenjena Odjelu za zdravstvenu zaštitu dojenčadi i djece Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić Sisak“. Riječ je o ultrazvučnom uređaju za dijagnostiku mozga i kukova djece te Spicometar Spiroscout i ProvoJet uređajima za dijagnostiku i ispitivanje plućnih funkcija. Uređaje je u prisutstvu županice Sisačko-moslavačke županije Marine Lovrić Merzel u ime Ine dr. Damiru Pahiću, ravnatelju Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić Sisak uručio Tomislav Thür, Izvršni direktor za korporativne poslove Ine. Županica Lovrić Merzel je tom prilikom istaknula: „Posebno me veseli što je INA kompanija koja cijeni i prati potrebe svojih građana, naročito onih najmlađih. Ova oprema za dijagnostiku jedna je u nizu Ininih donacija Općoj bolnici u Sisku te će djeci naše županije omogućiti pretrage za koje su do sada morali odlaziti u druge ustanove izvan Sisačko-moslavačke županije.“

„INA pruža potporu nizu kvalitetnih projekata u različitim segmentima – od kulture, preko sporta, zaštite okoliša, znanosti do humanitarne i socijalne sfere, a posebice njezinu podršku uživaju projekti usmjereni na korist djece i mladih te osoba s posebnim potrebama. Oni su ti koji u svakom trenutku zaslužuju svu našu pažnju i oslonac za što kvalitetniji i ispunjeniji život,“ naglasio je Tomislav Thür.
„Donirana tri uređaja zasigurno će olakšati i poboljšati procese dijagnostike na Odjelu pedijatrije budući da je ultrazvuk jednostavna i neinvazivna pretraga, a pruža precizne rezultate,“ istaknuo je dr. Damir Pahić, ravnatelj Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić Sisak.

Nastavljajući svoju tradiciju pružanja potpore sredinama i zajednicama u kojima djeluje, INA je na području Sisačko-moslavačke županije kroz svoju Rafineriju nafte u Sisku dala podršku brojnim udrugama, institucijama i projektima koji za rezultat imaju poboljšanje kvalitete života. Izdvajamo samo neke: donacija šest sisačkih osnovnih škola s učilima za potrebe predavanja tehničkog odgoja i kemije, Dječji vrtić Sisak Stari za nabavu specijalne antitraumatske i antistresne podloge koje ublažavaju eventualni pad ili povredu djeteta, Petrinjska nasip liga, Biciklijada u Petrinji, predstava Ekopis te organizacija manifestacije „Božić s Inom“ koja se svake godine organizira za građane Siska i njihove najmlađe. Također, Rafinerija nafte Sisak čest je domaćin obrazovnim institucijama što pokazuju brojni posjeti učenika srednjih škola i fakulteta ne samo iz Siska, nego i drugih županija.

Priloženi dokument