INA podržala održavanje 7. Sajma stipendija

INA – Industrija nafte, d.d. ove će godine, kao „Prijatelj Sajma“, podržati održavanje Sajma stipendija i prateće obrazovne ponude, koji će se, u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja, održati 19. listopada 2011. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

INA će svojim sudjelovanjem promicati važnost ulaganja u obrazovanje i obrazovne projekte. Pored toga, predstaviti će vlastite programe stipendiranja studenata i studentskih projekata –  program zapošljavanja visokoobrazovnih stručnjaka Growww, međunarodno on-line natjecanje Freshhh, stipendiranje unutar PIMS Akademije za poslijediplomski program specijalizacije iz optimizacije lanca opskrbe u naftnoj industriji, te projekt izbora najboljeg profesora/ice iz matematike, fizike i kemije pod nazivom NajMentor/ica. Također, bitno je istaknuti da je INA dugogodišnji partner projekta Top stipendija za Top studente, koji će također biti predstavljen na Sajmu.

Sajam stipendija, koji se ove godine organizira po sedmi put, jedinstven je događaj u Hrvatskoj na kojemu učenici, studenti i ostali zainteresirani mogu saznati sve o stipendijama za studij u Hrvatskoj i inozemstvu. Na Sajmu će izlagati više od 30 uglednih institucija iz 9 različitih zemalja – hrvatska i inozemna visoka učilišta, ministarstva, veleposlanstva i strani kulturni centri, tvrtke, zaklade i udruge. Ove godine se očekuje više od 7.000 posjetitelja, koji će na štandovima, predavanjima, radionicama i kroz razgovore s bivšim stipendistima moći saznati informacije o mogućnostima studija i stipendiranja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Priloženi dokument