INA podržala održavanje festivala Julian Rachlin&Friends

Pod Ininim pokroviteljstvom, u Dubrovniku je od 6. do 8. rujna održan dvanaesti po redu festival komorne glazbe Julian Rachlin&Friends. Tijekom ovog uglednog festivala, Dubrovčani i njihovi gosti imali su prigodu uživati u trima koncertima vrhunskih glazbenika ozbiljne glazbe na dvjema lokacijama: u Jezuitskoj crkvi sv. Ignacija te Duždevoj palači, sjedištu vladara Dubrovačke Republike od 15. do 18. stoljeća. Prvog dana Festivala  nastupili su osnivač i umjetnički direktor festivala Julian Rachlin te Misha Majski, Sophia Rachlin, Torleif Thedeen, Boris Browtsyen i Lawrence Power, a na programu su bila djela Bacha, Šostakoviča i Schuberta. Na drugom koncertu dubrovačkoj publici se, uz glasovirsku pratnju Itamara Golana i violinsku pratnju Juliana Rachlina, predstavilo dvoje uglednih svjetskih vokalnih solista: bariton Thomas Hampson i mezzosopranistica Angelika Kirchschlager, dok su na posljednjem festivalskom koncertu,  u interpretaciji Itamara Golana, Radeka Baborana, Mische Majskog, Daniela Ottensamera i Juliana Rachlina, na programu bila djela Brahmsa, Dvoraka i Beethovena.

Festival Julian Rachlin&Friends, koji je 2001. godine utemeljio jedan od najuglednijih violinista današnjice i UNICEF-ov ambasador dobre volje Julian Rachlin, svake godine ugošćava priznate umjetnike iz svijeta komorne glazbe.

Nakon što se lani, kroz donaciju domu za nezbrinutu djecu Maslina iz Dubrovnika, priključila humanitarnom projektu organiziranom u sklopu Julian Rachlin&Friends Festivala, INA-Industrija nafte, d.d. je ove godine, u skladu sa svojom tradicijom pružanja potpore vrijednim kulturnim projektima i institucijama, sa zadovoljstvom podržala održavanje samog festivala.Priloženi dokument