INA podržala Peti hrvatski matematički kongres

INA-Industrija nafte, d.d. podržala je Peti hrvatski matematički kongres koji je održan  od 18. do 21. lipnja na Filozofskom fakultetu u Rijeci pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Primorsko-goranske županije, a u organizaciji Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci. Suorganizator ove manifestacije je Hrvatsko matematičko društvo, a na Kongresu je sudjelovalo dvjestotinjak matematičara iz Hrvatske i inozemstva.

Program Kongresa sastojao se od plenarnih predavanja, prezentacija i okruglih stolova s aktualnim temama iz matematike i nastave matematike u Hrvatskoj. Teme okruglih stolova bile su „Matematičko obrazovanje u Hrvatskoj – stanje i perspektive“, „Unapređenje uloge matematike u obrazovanju i istraživanju na nematematičkim studijima“ i „Znanstveni časopisi“.

Hrvatski matematički kongresi održavaju se svake četiri godine. Prvi i drugi su održani u Zagrebu 1996. odnosno 2000. godine, treći u Splitu 2004. godine, a četvrti u Osijeku 2008. godine. Svi Kongresi, pa tako i ovaj Peti  imaju međunarodni karakter i otvoreni su za sve grane matematike. Znanstveni i Organizacijski odbor Petog hrvatskog matematičkog kongresa čine istaknuti matematičari iz Hrvatske, a plenarni i pozvani predavači su istaknuti hrvatski i svjetski matematičari. Kao društveno odgovorna kompanija, INA je uvijek bila otvorena za pomoć različitim edukativnim projektima i programima, a suradnjom s Kongresom naglasila je važnost podrške projektima vezanima za obrazovanje i profesionalno usavršavanje.Priloženi dokument