INA podržala Petrinjsku nasip ligu (PENAL) i Biciklijadu u Petrinji

INA – Industrija nafte, d.d. dala je svoju podršku dvjema tradicionalnim sportsko – rekreativnim manifestacijama Grada Petrinje.

U srijedu, 6. lipnja održana je posljednja Petrinjska nasip liga, trkačka utrka djece iz nekoliko osnovnih škola Petrinje. Na natjecanju je sudjelovalo više od 100 djece. U subotu, 9. lipnja održana je jubilarna, 10. Biciklijada u Petrinji koja se organizira s ciljem promoviranja petrinjskih biciklističkih staza i petrinjske okolice. INA je podržala obje manifestacije donirajući natjecateljima majice.
INA je prisutna u Sisačko – moslavačkoj županiji više od 80 godina putem rafinerije u Sisku te kao  društveno – odgovorna kompanija, daje podršku mnogim udrugama, institucijama i manifestacijama. Neki od njih su suradnja sa Zakladom za humanitarno razminiranje Hrvatske „Hrvatska bez mina“ kojoj je INA donirala sredstva u iznosu od 500.000 kuna za razminiranje dijela minski sumnjivog područja u neposrednoj blizini grada Petrinje, donacija šest sisačkih osnovnih škola s učilima za potrebe predavanja tehničkog odgoja i kemije, organizacija manifestacija „Božić s Inom“i „Uskrs s Inom“ koje INA svake godine organizira za građane Siska i njihove najmlađe.
Ujedno je Rafinerija nafte Sisak česti domaćin obrazovnim institucijama što pokazuju brojni posjeti učenika srednjih škola i fakulteta ne samo  iz Siska, nego i drugih županija.

Priloženi dokument