INA podržala premijeru baleta „Orašar“ u HNK Osijek

  • INA podržala premijeru baleta „Orašar“ P.I. Čajkovskog u HNK Osijek
  • Nakon što je u prethodne dvije sezone podržala operne premijere, INA je ove sezone pomogla povratak baleta pred osječku publiku.

Osijek, 19. studenog 2013. – INA-Industrija nafte, d.d., sponzorstvom baleta „Orašar“ P.I. Čajkovskog, treću godinu zaredom pruža podršku Hrvatskom narodnom kazalištu Osijek. Ova je baletna premijera tim značajnija što označava povratak baleta pred osječku publiku.

Rečeno je to na danas održanoj konferenciji za medije kojoj su prisustvovali Božidar Šnajder, intendant HNK Osijek, Dinko Bogdanić, koreograf i redatelj, Vuk Ognjenović, asistent redatelja, dirigent Filip Pavišić, Dražena Vrselja, upraviteljica marketinga te Dragan Cvenić, predstavnik Ine. Premijerom „Orašara“ HNK Osijek i INA nastavljaju uspješnu suradnju.

Prošle je sezone INA pomogla premijeru opere „Nikola Šubić Zrinjski“, Ivana pl. Zajca, a prethodne premijeru Verdijeva „Nabucca“. Obraćajući se u ime Ine,  Dragan Cvenić, direktor Proizvodne regije istočna Hrvatska, uz ostalo je istaknuo: “Posebno nam je drago što u „Orašaru“, uz goste iz HNK Split, plešu i mali plesači, nove generacije osječkih balerina i baletana. Siguran sam da će osječka publika u ovom predblagdanskom ozračju uživati u povratku „bijelog“ baleta na scenu HNK.“
„Orašar“ je posljednje od triju baletnih djela velikana svjetske glazbe, Petra Iljiča Čajkovskog, i jedno od najljepših djela klasične baletne literature. Koreografiju i režiju Waczlawa Orlykowskog prenio je Dinko Bogdanić uz asistenta Vuka Ognjenovića, pod dirigentskim vodstvom Filipa Pavišića. U solističkim ulogama gostuju plesači splitskog HNK, a u predstavi plešu članovi plesne skupine HNK Osijek, polaznici Plesnog odjela Glazbene škole Franje Kuhača i Baletnog studija Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića.

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR

Avenija Većeslava Holjevca 10
10020 Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument