INA podržala premijeru „Filumene Marturano“ u HNK Varaždin

  • INA se potporom premijeri „Filumene Marturano“, Eduarda De Filippa, uključila u obilježavanje 140. obljetnice otvorenja zgrade Kazališta, rada slavnog bečkog arhitekta Hermanna Helmera
  • Inina je tradicija pomagati važne kulturne ustanove, među kojima i HNK Varaždin,  rukovodeći se spoznajom da dobar odnos privrede i kulture pridonosi razvoju uspješnog društva

Varaždin, 20. listopada 2013. – Sinoć je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, kao prva ovosezonska premijera, izvedena „Filumena Marturano“, melodrama slavnog talijanskog dramatičara Eduarda De Filippa, u režiji Same M. Streleca. Riječ je o kazališnom, ali i filmskom klasiku, koji je europska publika uvijek s oduševljenjem prihvaćala, a sigurni smo da će tako biti i s varaždinskom premijerom, za koju novi prijevod potpisuje Boris B. Hrovat.

Kao kompanija koja je svjesna činjenice da dobar odnos biznisa i kulture pridonosi razvoju uspješnog društva, INA je sa zadovoljstvom podržala premijeru „Filumene Marturano“, uključivši se tako u obilježavanje 140. obljetnice otvorenja zgrade Kazališta, rada slavnog bečkog arhitekta Hermanna Helmera.

INA je i protekle godine ostvarila suradnju s HNK Varaždin, kada je u sklopu Špancirfesta podržala izvedbu „Komedija o loncu“  Titusa Macciusa Plautusa. U kazališnoj sezoni 2011./12. Pod pokroviteljstvom Ine u HNK Varaždin je premijerno izvedena prva domaća rock-opera za djecu Hocus-Pocus.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10
10020 Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument