INA podržala projekt „Iz doma na svoje“

Zagreb, 15. ožujka – INA-Industrija nafte, d.d. podržala je projekt „Iz doma na svoje“, koji za cilj ima podizanje javne svijesti o problemima mladim iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i udomiteljskih obitelji, razvoj njihovih kompetencija i pružanje podrške pri zapošljavanju te informiranje poslodavaca o mogućnostima njihova zapošljavanja. Kroz organizaciju informatičkih i obrazovnih radionica, tečajeva vožnje te pomoć pri pronalaženju posla, mladima iz sustava socijalne skrbi nastoji se pružiti oslonac za zapošljavanje, školovanje i samostalni život.

U sklopu projekta, danas je u Obrtničkom domu u Zagrebu održan „Informativni program za zapošljavanje“, tijekom kojeg su, u prvom dijelu programa, mladima predstavljene postojeće politike te institucionalne mjere potpore zapošljavanju mladih iz sustava socijalne skrbi, dok su u drugom dijelu, tijekom simuliranih razgovora za posao, bili u prilici predstaviti se stručnjacima za ljudske resurse.

Uoči danas održanog „Informativnog programa za zapošljavanje“, petnaestak mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi jučer je pohađalo radionicu komunikacijskih vještina, u sklopu koje su im stručnjaci Inina Sektora za upravljanje ljudskim resursima nastojali pomoći u pripremi za tržište rada, odnosno upoznati ih s time kako dobro napisati životopis i uspješno se predstaviti na razgovoru za posao. Pored toga, u narednom razdoblju biti će organizirana i informatička radionica, na kojoj će mladi usvojiti vještine potrebne za rad s računalom.

Projekt „Iz doma na svoje“ Europska komisija je, radi konkretne pomoći koju svi uključeni mogu pružiti mladima iz domova, odabrala kao jedan od deset najboljih projekata u Europi, a paralelno se provodi u četiri zemlje – Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji i Sloveniji.Priloženi dokument