INA podržala projekt „Korak u život“

  • Održano svečano uručenje stipendija u sklopu projekta „Korak u život“
  • INA podržala pet studenata kroz petogodišnje stipendije

Zagreb, 5. studenog 2013. – U organizaciji Rotary kluba Zagreb Kaptol danas je održano svečano uručenje stipendija mladima bez roditeljske skrbi u sklopu projekta „Korak u život“, kojeg je INA podržala kroz osiguranje pet stipendija na razdoblje od pet godina. Svečanom uručenju je, uz stipendiste, donatore i predstavnike Rotary kluba Zagreb Kaptol, prisustvovala i potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Obraćajući se prisutnima, g. Tvrtko Perković, Inin izvršni direktor za korporativni centar, rekao je „Kao dugogodišnji prijatelj mladih i studentske populacije, INA se spremno uključila u ovaj projekt koji, zahvaljujući predanosti organizatora, osigurava sredstva za školovanje za jednu od najosjetljivijih populacija u našem društvu. U njegovanju partnerstva sa studentskom zajednicom u Ini se vodimo uvjerenjem kako mladi talenti trebaju imati podršku svih segmenata društva kako bi im bile dostupne što veće mogućnosti za iskazivanje i otkrivanje svojih potencijala. Projekt „Korak u život“ čini upravo to, okupljajući vodeće tvrtke u zemlji i mobilizirajući javnost, osigurava mogućnost za visoko obrazovanje i time bolju mogućnost za profesionalni razvoj za mlade koji tu priliku i zaslužuju“.

Projekt „Korak u život“ pokrenut je 2008. godine s ciljem osiguranja mogućnosti visokog obrazovanja za mlade koji nakon stjecanja punoljetnosti napuštaju domove za nezbrinutu djecu, a žele nastaviti svoje školovanje. Dosad je u sklopu projekta stipendiran 151 student, a ove godine osigurana su sredstva za njih 30 kojima je pružena mogućnost za nastavak obrazovanja na visokoškolskim ustanovama po njihovom izboru.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR      
Avenija Većeslava Holjevca 10
10020 Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument