INA podržala projekt „Moje odrastanje uz sport“ OŠ Mate Lovraka iz Petrinje

PETRINJA, 19. prosinca – u prostorijama Osnovne škole „Mate Lovrak“ održano je predstavljanje projekta pod nazivom „Moje odrastanje uz sport“. Osnovna škola Mate Lovraka aktivna je na području sporta i zdravstvene kulture te se događaj organizirao uz prisustvo poznatih hrvatskih sportaša – plivača Gordana Kožulja, gimnastičara Filipa Udea,  triatlonke Željke Šaban, Vladana Alanovića, trenera kadeta KK Cedevite i Marija Valentića, osobnog fitness i kondicijskog trenera, koji su učenicima dočarali kako je izgledalo njihovo odrastanje uz sport te koliko je važno bavljenje sportom.
INA – Industrija nafte, d.d. kao sponzor škole, osigurala je sredstva za poboljšanje sigurnosnih uvjeta sportske dvorane škole odnosno nabavu antistres podloga za zidove (strunjače koje se postavljaju na zidove da se djeca ne bi ozlijedila ako udare u zid) i jedne velike strunjače za pod što će znatno pripomoći uvjetima izvođenja nastave kao i organizaciji sportskih igara u budućnosti.
Događaju su prisustvovali i Andrija Rudić, dožupan Sisačko – moslavačke županije, Ivan Lovreković, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport, Damir Butković, direktor Rafinerije nafte Sisak  te ostali uvaženi gosti. Tom prilikom Damir Butković je istaknuo: „Ovo druženje šalje vrlo važnu poruku našoj djeci jer vjerujem da kroz sport i druženje s našim renomiranim sportašima mogu mnogo naučiti kao što je primjerice  fair play, pravednost, timski rad i upornost. To su sve zapravo vrijednosti koje i INA njeguje u svojoj poslovnoj sredini, stoga nam je zadovoljstvo što smo podržali ovo događanje.“

INA je prisutna u Sisačko – moslavačkoj županiji više od 80 godina putem Rafinerije u Sisku te kao  društveno – odgovorna kompanija, daje podršku mnogim udrugama, institucijama i manifestacijama. Neki od njih su donacija šest sisačkih osnovnih škola s učilima za potrebe predavanja tehničkog odgoja i kemije, Dječji vrtić Sisak Stari za nabavu specijalne antitraumatske i antistresne podloge koje ublažavaju eventualni pad ili povredu djeteta, Petrinjska nasip liga, Biciklijada u Petrinji te organizacija manifestacija „Božić s Inom“i „Uskrs s Inom“ koje INA svake godine organizira za građane Siska i njihove najmlađe.
Ujedno je Rafinerija nafte Sisak česti domaćin obrazovnim institucijama što pokazuju brojni posjeti učenika srednjih škola i fakulteta ne samo  iz Siska, nego i drugih županija.Priloženi dokument