INA podržala rad Udruge roditelja djece i osoba s invaliditetom Mali Princ

U prostorijama Udruge roditelja djece i osoba s invaliditetom Mali Princ u Ivanić Gradu jučer je predstavljen projekt Udruge pod nazivom „Socijalna integracija i osposobljavanje djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom za samostalan život i rad  – Prijatelji u igri i učenju“, kojem je svoju potporu dala i INA-Industrija nafte, d.d.

Pozdravljajući okupljene, predstavnike Udruge Mali princ, djecu i mlade korisnike programa te njihove roditelje i druge goste, Dubravko Pavković, predsjednik Udruge Mali princ, gostima je poželio dobrodošlicu u ime svih članova, volontera i zaposlenika Udruge te dodao: „Inina financijska podrška omogućuje nam kontinuirano provođenje aktivnosti projekta „Prijatelji u igri i učenju“. Projekt je od izuzetnog značaja za našu lokalnu zajednicu, jer djeci s teškoćama u razvoju i mladima s invaliditetom omogućuje terapije i razne oblike pomoći koji su na lokalnom području nedostupni i/ili nedovoljno razvijeni, a uključivanjem volontera u projektne aktivnosti pridonosi se izgradnji pozitivnog i poticajnog volonterskog okruženja na lokalnoj razini. Stoga smo izuzetno ponosni što je INA prepoznala kvalitetu našeg projekta i ukazala nam povjerenje pružajući mu financijsku podršku.“

Inin predstavnik Anđelko Vrbošić, rukovoditelj naftne i plinske rudarske tehnologija Okruga Posavina, rekao je: „INA pruža potporu nizu kvalitetnih projekata u različitim segmentima – od kulture, preko sporta, zaštite okoliša, znanosti do humanitarne i socijalne sfere, a posebice njezinu podršku uživaju projekti usmjereni na korist djece i mladih te osoba s posebnim potrebama. Oni su oni koji u svakom trenutku zaslužuju svu našu pažnju i oslonac za što kvalitetniji i ispunjeniji život. Iz tog razloga nismo dvojili ni oko podrške projektu Malog princa, jer on na najbolji način osigurava aktivniji, zdraviji, samostalniji i u svakom smislu kvalitetniji život djeci s teškoćama u razvoju i mladima s invaliditetom“.

Projekt „Prijatelji u igri i učenju“ omogućuje djeci s teškoćama u razvoju i mladima s invaliditetom ostanak u obitelji, druženje s vršnjacima kroz kvalitetno organiziranje slobodnog vremena te razne oblike terapija i pomoći u mjestu svog prebivališta. Aktivnosti projekta (radna, fizikalna i govorna terapija, kreativna radionica, informatička radionica, pomoć u učenju, igraonica) usmjerene su na aktivniji, zdraviji, zadovoljniji, samostalniji i kreativniji život djece s teškoćama u razvoju, mladih s invaliditetom i njihovih obitelji.

Nastavljajući svoju tradiciju pružanja potpore kvalitetnim projektima u sredinama u kojima djeluje, INA je podržala rad Udruge Mali princ, prepoznavši značenje projekta Prijatelji u igri i učenju, odnosno njegov vrijedan doprinos kvalitetnijem životu djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom.

Priloženi dokument