INA podržala Riječke ljetne noći

RIJEKA, 14. lipnja 2012. – U HNK Ivana pl. Zajca održana je konferencija za novinare povodom početka devetih po redu Riječkih ljetnih noći.
Konferenciji su nazočili Nada Matošević Orešković, intendantica riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca, Nikolina Bradić Belobrajdić, direktorica Službe za marketinške komunikacije Ine, Ivan Šarar, pročelnik Odjela gradske uprave za kulturu, Ana Lučić, poslovna ravnateljica HNK Ivana pl. Zajca, Ozren Prohić, ravnatelj Opere, Ronald Savković, ravnatelj Baleta i Laura Marchig, ravnateljica Talijanske drame.

INA – Industrija nafte, d.d. dala je svoju podršku festivalu kao pokrovitelj baletnog programa Festivala dvjema baletnim predstavama: Carla Orffa „Carmina Burana“ u koreografiji Huga Vieire i pod dirigentskim vodstvom Igora Vlajnića koju će 2. srpnja 2012. u prostoru ex tvornice „Torpedo“ izvesti  baletni ansambl HNK Ivana pl. Zajca  i plesnoj predstavi „Božanstvena komedija“ za koju ideju i koreografiju potpisuje Edvard Klug, nastalu u koprodukciji Bitef teatra i teatra grada Budve, a koja će se održati 24. srpnja 2012. na krovu Tower centra Rijeka.
INA već desetljećima pomaže kulturne ustanove i događanja te već godinama uspješno surađuje i s riječkom nacionalnom kazališnom kućom. Kroz svoje djelovanje integrirana je u lokalnu zajednicu posebno kroz svoju rafineriju koja se ovdje nalazi od 1883.  te je posebno ponosna na činjenicu da je upravo Rafinerija nafte Rijeka bila među prvih deset gradskih poduzeća koja su se uključila u Kazališnu zajednicu te da je bila i prvo poduzeće koje je financijski pomoglo obnovu kazališne zgrade.

„INA i Rijeka su povezane gotovo 130 godina što se ne može zanemariti, stoga nam je izuzetno važno dati podršku i doprinos zajednici u kojoj tako dugo djelujemo i radimo, a gdje svakako kultura ima neizbrisiv trag. Za nas Rijeka ima poseban značaj te iz tog razloga, nije postojala dvojba da damo i ove godine podršku festivalu.“

Nada Matošević  Orešković istaknula je : „Naš dugogodišnji partnerski odnos, obostrano brižno njegovan, polučio je pozitivan sinergijski efekt i prepoznatljivost u lokalnoj zajednici ali i na nacionalnom nivou. Zadaća kazališta je omogućiti publici razonodu, čime se težilo i realizacijom ovogodišnjih Riječkih ljetnih noći koje će raznolikošću pokriti sve želje i ukuse širokog kruga publike“.

Festival Riječke ljetne noći pokrenut je 2004. godine. Ovogodišnji, deveti po redu, počinje 19. lipnja i trajat će do 24. srpnja. Riječanima i njihovim gostima bit će ponuđeno niz glazbenih, dramskih i plesnih programa. INA je sa zadovoljstvom prihvatila da svojom podrškom festivalu pridonese kulturnoj i turističkoj ponudi Grada Rijeke, nastavljajući time dugogodišnju uspješnu suradnju s nacionalnom kazališnom  kućom Ivana pl. Zajca iz Rijeke.

Priloženi dokument