INA podržala Splitsko ljeto

  • Uz izvedbu opere „Povratak mornara“ svečano otvoreno 59. Splitsko ljeto
  • Pružajući potporu i ovogodišnjem programu, INA nastavlja dugogodišnju suradnju s Festivalom

Zagreb, 15. srpnja 2013.- Sinoć je pod Ininim pokroviteljstvom u Splitu održano svečano otvorenje 59. Splitskog ljeta uz premijeru opere Franza von Suppéa „Povratak mornara“ u izvedbi Opere Hrvatskog narodnog kazališta Split, pod ravnanjem maestra Lorisa Voltolinija, a u režiji Lea Katunarića.
Kroz svoj program donacija i sponzorstva, INA izdvaja značajna sredstva za kulturne projekte te gotovo da nema važnije institucije, udruge ili kulturnog događaja s kojima INA nije ostvarila uspješnu suradnju. Imajući na umu kako je festival  Splitsko ljeto kroz duga desetljeća svog održavanja postigao kultni status i postao izvrstan promotor Splita i njegove kulturne ponude, INA je i ove godine sa zadovoljstvom prihvatila ulogu pokrovitelja te time nastavila dugogodišnju uspješnu suradnju s ovim Festivalom.

Posjetitelji Splitskog ljeta imat će priliku do 14. kolovoza uživati u operi „Ukleti Holandez“ Richarda Wagnera, dvjema izvedbama Verdijeve opere „Nabucco“, a bogat koncertni program ove godine ugošćuje brojne izvođače poput Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije, Orkestra Opere Hrvatskog narodnog kazališta Split uz prvakinju splitske Opere Valentinu Fijačko te Sevdah Takht Damira Imamovića. U dramskom su programu predviđene dvije premijere; „Timon Atenjanin“ Williama Shakespearea te „To dijete“ Joëla Pommerata, dok će bogati baletni program obilježiti  Balet HNK Split koji će u sklopu Tjedna baleta na Sustipanu izvesti pet naslova iz svog repertoara u periodu od 7. do 11. kolovoza.

Splitsko ljeto utemeljeno je 1954. godine i jedno je od najznačajnijih i najuglednijih hrvatskih festivala. Ljetni festival opere, drame, plesa i glazbe, pored vlastite produkcije HNK Split, ugošćuje brojne glazbene, scenske, plesne izvedbe iz zemlje i inozemstva, a najboljim glazbenim i dramskim ostvarenjima dodjeljuje se nagrada Judita.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. INA Grupa broji 13.854 zaposlenih. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR         
Avenija Većeslava Holjevca 10
10020 Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument